Szökőkút, kondipark és tanösvény

Akt.:
Átadásához közeledik a Békás-tó és környéke
Átadásához közeledik a Békás-tó és környéke - © Fotó: Matey István
Debrecen – Minden elemében megújított, parkokkal és sétányokkal övezett, látványelemekkel gazdagított erdőrészt kap a város.

Hivatalosan napokon belül birtokba vehetik a látogatók a mintegy 1,3 milliárd forintból megújított Békás-tavat és annak környékét – tájékoztatta a Naplót Papp László, Debrecen alpolgármestere, aki elmondta azt is, hogy a Nagyerdő rekonstrukció részeként rehabilitált erdőrész a debreceniek és a városba látogatók körében minden bizonnyal a ködszínházhoz hasonló kedveltségű lesz.

– A korábbinál nagyobb vízfelületű tó feltöltésének utolsó fázisához érkeztünk. Működik a tóba épített három szökőkút, amely nem csak látványelemként funkcionál, hanem fontos szerepe lesz a tó vízminőségének folyamatosan jó állapotban tartásában. A növénytelepítés befejeződött, itt kisebb korrekciókat, javításokat végzünk még el. Elkészült a tanösvény, ahol a Békás-tó és a Nagyerdő élővilágát ismerhetik meg a látogatók. Ez sem szokványos lesz, hiszen az egyébként fából készült és felületében kezelt állatfigurák funkciót kapnak. A szarvas például mászókának is használható. Megvan a játszótér és a kondipark is, bennük egyedi használati elemekkel – beszélt a beruházás részleteiről Papp László.

Folytatódik a munka

Az alpolgármester kitért arra is, hogy a Békás-tó és környékének átadásával nem fejeződik be a Nagyerdő rekonstrukciója. Ősszel kezdődik a víztorony felújítása, a város adós még az élményelemekkel gazdagított, barátságos strandfürdő kialakításával, valamint az erdő növényvilágának teljes megújításával. Minderre a 2014-2020. közötti időszakban kerülhet sor.

HBN-KZS

Címkék: ,