Fotók: Amikor egész Debrecen a szakadó esőben várta II. János Pál pápát

Akt.:
Fotók: Amikor egész Debrecen a szakadó esőben várta II. János Pál pápát
© Fotó: Iklódy János
II. János Pál a tiszteletére egybegyűltek sorfala között pápamobillal tette meg a Nagyerdőtől a Nagytemplomig vezető mintegy három kilométeres utat 1991-ben.

Miért nem jön már a pápa bácsi? – ráncigálja az anyja szoknyáját egy kétéves forma, selypítős kislány. Fiatal német turisták viccelődnek a fűre terített pléden ücsörögve. Egyikőjük fényképezné a várakozó rendőrmotorosokat, de a szőke barátnője nem hagyja, lökdösi a könyökét. – Elázol Wolfgang, ha látni akarod a pápát – évődik a fiúval. És tényleg…Elkezd ömleni az eső, de úgy, mintha dézsából öntenék.

Fotó: HBN archív Fotók: Iklódy János (képgaléria) ©

Feldübörögnek a rendőrmotorok, pontban háromnegyed ötkor kinyílik a stadion déli kapuja, és megjelenik a golyóálló üvegből készült pápamobil, benne őszentsége II. János Pál pápa, a katolikus egyház feje, akit szakadó eső fogad a kálvinista Rómában. A pápa mosolyog, integet, két kezét az ég felé tartja, sajnálja, hogy így esik – írta a Napló 1991-ben, amikor a pápa Debrecenbe látogatott.

Mint egykor írtuk, II. János Pál a tiszteletére egybegyűltek sorfala között pápamobillal tette meg a Nagyerdőtől a Nagytemplomig vezető mintegy három kilométeres utat. Majd a szentatya előbb köszöntötte a Nagytemplom előtt tiszteletére egybegyűlt tömeget, majd közös szolgálatra a Nagytemplomba az Úr asztalához kísérték őt. A pápa látogatásáról készített képeket ide kattintva tekintheti meg.
hirdetés