karate

2019.12.04. 14:50

A Karate őshazájában lett Shihan

Közel 30 éves pályafutás áll a debreceni Rácz Csaba mögött.

Fotó: Rácz Csaba magánarchívuma

Rácz Csaba, a Shogun SE ügyvezetője, harminc éve kezdte pályafutását a Sensei Drienyovszki János vezette Meszena utcai dojoban.

A közel 30 éves pályafutása alatt számos nagymesterrel dolgozhatott együtt, 13 éven keresztül versenyzett, sok nemzetközi edzőtáborban és szemináriumon vett részt. Csaba 18 éves kora óta edzéseket irányít, s bő 12 éve alapította a Shogunt, mely jelenleg az ország legeredményesebb Shinkyokushin karate klubja.

A közelmúltban Japánban járt, s a WKO Shinkyokushinkai világszervezet vizsgabizottsága előtt sikerrel teljesítette az 5. Dan követelményeit. Ezzel kiérdemelte a Shihan (mester) megszólítást.

Olyan neves versenyzőkkel vizsgázott együtt, mint a 19-szeres Európa bajnok Valeri Dimitrov, vagy a Vb. 2. helyezett litván Donatas Imbras.

A vizsgaküzdelmei során küzdhetett a Japán bajnok, súlycsoportos világbajnok Tadashi Ishihara-val is.

A Shogun SE életében ez a 15. sikeres mestervizsga. Erre és tanítványaira nagyon büszke az egyesület vezetője, hisz közöttük 3 Európa bajnok és 6 fekete öves is van már.„

HBN

Borítókép: Rácz Csaba és a kétszeres Világbajnok Yuji Shimamoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában