Fotók! Így néznek ki most a régi magyar szépségkirálynők

Fotók! Így néznek ki most a régi magyar szépségkirálynők
Néhányuk még nem volt nagykorú, amikor az ország legszebb hölgyeivé koronázták őket. Íme, a szépséges királynők egykor és most!

Az országos rendezésű Miss Hungary a legrégebbi és legrangosabb magyar szépségverseny. Máig közel 30 szépség fejére került korona, a verseny népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a szervezők már a 2010-es eseményre toborozzák a lányokat.

A Miss Hungaryt először 1929-ben rendezték meg, az ország legszebbje akkor egy keszthelyi lány, Simon Böske lett. A világháború alatti és utáni évtizedekben nem rendeztek hazánkban szépségversenyt, ezért is volt akkora szenzáció az első újkori, 1985-ös verseny kiírása.

Sajnos a nagy felhajtással zajló rendezvény a királynő, Molnár Csilla megrendítő öngyilkosságával tragédiába fulladt, ezért a szervezők három évig – a kedélyek lecsillapodásáig – nem hirdettek újabb versenyt. Azóta viszont – kisebb kihagyásokkal – az ország évente új királynőt választ. Nézzük meg, kik voltak az elmúlt 20 év legemlékezetesebb szépségei, és mi történt velük megkoronázásuk óta!

A cikk a www.femina.hu oldalon folytatódik »