Régészettől az ivóvízvezetékig

2019.07.12. 11:30

Nagymacson, Nagycserén és Halápon is nagy munkák kezdődnek

A Déri Múzeumnak például két pályázata is sikeresen zárult.

Fotó: Matey István

  • Régészeti munkákra kiírt pályázat zárult sikerrel a közelmúltban, ahol az ajánlattevő a debreceni Déri Múzeum volt.
  • Emellett szociális intézmények épületeinek megújulásához szükséges közbeszerzési eljárás eredményéről is tájékoztatott a hatóság, valamint arról, hogy közelebb kerülhetnek a halápiak és nagycsereiek egy régi ígéret megvalósulásához, a közüzemi ivóvízellátás biztosításához.
  • Két pályázat is sikeresen zárult, amiket a Déri Múzeum írt ki – derül ki ­a Közbeszerzési Értesítőből.

    Az egyik régészeti bontómunka (ásatási kézi munka) végzésére szól Hajdú-Bihar megyei régészeti lelőhelyekre, építési beruházások által érintett lelőhelyekre nettó 1,2 milliárd forint keretösszegben. A ténylegesen feltárandó terület megközelítőleg 1,26 millió négyzetméter. A nyertes ajánlattevő a polgári „Nóra-97” Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. és a budaörsi Salisbury Régészeti Kft.

    Autógyár-építés

    A másik pályázatot nagyberuházásokhoz kapcsolódó komplex régészeti szakmai szolgáltatásra írták ki maximum nettó 700 millió forint keretösszegben.

    Ez nyílt, gyorsított eljárásban zajlott, mivel az érintett szolgáltatások részben a BMW-gyár építéséhez kapcsolódnak.

    A nyertes pályázó az említett Salisbury Kft., közösen a polgári Archeodata 1998 Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-vel.

    A fenti gyárépítéshez is kapcsolódik a Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetet gázellátásáról szóló pályázat. Aszerint a TIGÁZ Földgázelosztó Zrt. 20 ezer köbméter per óra kapacitást biztosít majd négy csatlakozási pont kiépítésével. Ez az eljárás tárgyalás útján zajlott, ugyanis a TIGÁZ az a területi szolgáltató, mely Debrecen közigazgatási területén teljes monopóliummal rendelkezik a hálózati csatlakozási szerződések kezelését illetően – áll az értesítőben.

    Szociális szféra

    Az önkormányzat városi szociális szolgálata több telephelyen is megújulhat a jövőben, a nemrég lezárult pályázat révén a tervezési feladatokra 29 millió forintot költenek.

    A Süveg Utcai Idősek Klubja, a Pósa Utcai Idősek és Demens Idősek Klubja, a Csapó utcai Idősek Klubja, valamint a Thomas Mann utcai Idősek Klubja telephelyek felújításának, korszerűsítésének, akadálymentesítésének és új eszközbeszerzésének műszaki kivitelezéshez szükséges kivitelezési tervdokumentáció elkészítését a tatabányai Top-Kvalitás Tervező és Szolgáltató Kft. végezheti. A Fogyatékos Személyek Ifjúság utcai Intézetének tervezése a debreceni Keletterv Kft. munkája lesz.

    Tározó és fertőtlenítő

    A kisteleki székhelyű (Csongrád megye) Aqua Holding Befektetési és Tanácsadó Kft. nyerte el Haláp és Nagycsere közüzemi ivóvízellátása kiviteli munkáit mintegy 250 millió forint nettó értékben.

    A beruházás célja Nagycsere és Haláp közüzemű ivóvízellátásának biztosítása a Debreceni Vízmű Zrt. IV. számú vízműtelepéről induló és a Vámospércsi út mentén meglévő gerincvezetékre történő csatlakozással.

    A Panoráma útig húzódó, meglévő gerincvezetéktől új vezetékszakasz épül a Nagycserén létesítendő vízműtelepig, és onnan a halápi elosztóig.

    A nagycserei vízműtelep mellett kialakítanak egy napi tározót is a kapcsolódó szerelvényeivel együtt (fertőtlenítő, hálózati szivattyúk és kezelő szerelvényei).

    SzT

    Borítókép: A leendő BMW-gyár területén már tartanak a feltárások

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában