HAON Sziréna

2017.12.01. 15:01

Hármas halálos baleset a 42-esen: vádat emelhetnek a román sofőr ellen

Hajdú-Bihar - A Volkswagen kisbusz vezetője elaludt a volánnál, és egy álló kamionnak csapódott még júliusban. A karambolban hárman vesztették életüket.

Hajdú-Bihar - A Volkswagen kisbusz vezetője elaludt a volánnál, és egy álló kamionnak csapódott még júliusban. A karambolban hárman vesztették életüket.

A megyei főkapitányság vádemelést javasolt azzal a román férfival szemben, aki halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott a 42-esen még nyáron.

Egy 35 éves férfi autózott egy Volkswagen kisbusszal július 25-én hajnalban a 42-es főút 55. kilométerszelvényében Mezőpeterd felől Biharkeresztes irányába. A férfi elaludt, és hátulról nekiütközött a főút melletti parkolósávban álló kamionnak. A baleset miatt a buszban utazók közül három román állampolgár olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A mentőszolgálat munkatársai a jármű sofőrjét és további öt utasát kórházba vitték.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a gépjármű vezetőjével szemben a kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Debreceni Járási Ügyészség részére.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


[related-post post_id="3561500"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!