Szigetszentmiklós

2013.06.10. 00:29

KI MIT TUD a városban?

Május 27-én került megrendezésre a "Városi Ifjúsági Ki Mit Tud?" A rendezvényt a SZIPE (Szigetszentmiklósi Ifjúsági Parlament Egyesület) szervezte, a Városi Könyvtár és Közösségi Házzal karöltve. A zsűri tagja volt Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. A versenyen 35 nevező indult.

Május 27-én került megrendezésre a "Városi Ifjúsági Ki Mit Tud?" A rendezvényt a SZIPE (Szigetszentmiklósi Ifjúsági Parlament Egyesület) szervezte, a Városi Könyvtár és Közösségi Házzal karöltve. A zsűri tagja volt Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. A versenyen 35 nevező indult. Húszan ének kategóriában mérették meg magukat, ebből heten csoportban. Lehetett még tánc, hangszer és egyéb  kategóriában is indulni. A szervezők sajnálatára, néptánccal senki sem nevezett. A legtöbben a 9-13 éves korosztályból kerültek ki, a legidősebb fellépő 18 éves volt. A nézők soraiban 3 generáció drukkolt együtt  a fellépőkért. A gyerekek egymásért izgultak, a szülők segítették a gyermeküket, azok osztálytársait, a nagyszülők meg figyelték a család legifjabb tagját, milyen tehetség rejtőzik benne. A fellépők mellett a felkészítő tanároknak is  hatalmas tisztelet jár, akik munkájukkal nap mint nap hozzájárultak a gyerekek teljesítményéhez. A nyerteseknek az ajándéktárgyak mellett a SZIPE egész évben fellépést biztosít az  általa szervezett programokon. Legközelebb a június 14.-én, szombaton  megrendezésre  kerülő  Tanévzáró koncerten találkozhatnak velük a Szigetszentmiklós lakói.

Három különdíj is kiosztásra került, melyek nyertesei meghívást kaptak a Csillag Születik Nemzetközi Gyermek Dalfesztiválra. Akik idén nem értek el helyezést, azoknak sem szabad csüggedniük, nem szabad feladni, jövőre újra neki kell futni. Farkas Lajos, az ének kategória győztese is többszöri próbálkozás után állhatott a dobogó legfelső fokára. Az eredmény hirdetés fénypontjaként Mező Misi személyesen kérte fel a csoportos zene kategória győztesét, a Ringing Stars Csengőegyletet, egy szám eljátszására a  jubileumi koncertjükön.  A délután folyamán felléptek a tavalyi verseny díjazottjai is. Produkciójuk idén is nagy sikert aratott. 

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a SZIPE facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!