Formálódik a jövő csapata az uszonyosoknál

Mészáros Ákos, Lipők Larion, Pázmányi Sándor, Béres Attila és edzőjük, Dévay László
Mészáros Ákos, Lipők Larion, Pázmányi Sándor, Béres Attila és edzőjük, Dévay László - © Fotó: Debreceni Búvárklub
Debrecen – Hétről-hétre kiválóan szerepelnek a Debreceni Búvárklub utánpótláskorú uszonyosúszói, akik az elmúlt hétvégi, Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója elnevezésű versenyről is 3 arany-, 4 ezüst-, és 6 bronzéremmel tértek haza.


A május végi Országos Bajnokságra készülő fiatalok közül minden korosztályban találunk olyat, aki az idei bajnoki címekre pályázik, a 10 és 11 évesek kategóriájában pedig az utóbbi évek legerősebb váltó csapata áll össze.

A Mészáros Ákos, Pázmányi Sándor, Lipők Larion és Béres Attila alkotta négyes tagjai közül mindenki egyéniben is éremesélyesnek számít, a váltó versenyszámokban pedig szintén reálisan gondolkodnak az országos bajnoki címekben, csakúgy, mint a lányok mezőnyében a már többszörös bajnok Linzenbold Zsófia.

A két hét múlva esedékes Gyermek-Ifjúsági-Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokságon természetesen vízbe ugranak a csapat nagyágyúi is, a világ-, és Európa-bajnok Senánszky Petra és Kosina Gergő mellett a frissen junior Eb-szintet úszó Szabó Anita, és Szűcs Rebeka is aranyérmekért tempózik majd az egri sportuszodában.

– Erdélyi Gabriella –

 
hirdetés