Forma 1 – Piros zászlóval leintették a futamot

Az erős esőzés és a vízfelverődés miatt négy kör megtétele után megállították az első Koreai Nagydíjat.

A pilóták intermediate abroncsokkal mentek fel a rajtrácsra, ám a teljes esőgumit kellett felszerelni a verseny kezdetére. A tíz perces csúsztatás után a biztonsági autó mögött indult el a mezőny, az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting később úgy döntött, megállítja a versenyt.

A mezőny most a rajtrácson várakozik az újraindulásra. Egy másik aggasztó tényező, hogy ha a rajtot sokáig csúsztatják, akkor elkezd sötétedni.


 

A világbajnokságot vezető Mark Webber biztos benne, hogy Charlie Whiting jó döntést hozott azzal, hogy a Koreai Nagydíjat az esőzés miatt megállította, annak ellenére, hogy Yeongamban néhányan úgy gondolták, nem annyira rosszak a körülmények. A jelenlegi helyzet szerint helyi idő szerint 16:05-kor indul újra a verseny.

“Nyilvánvalóan a látási viszonyok jelentik a problémát és meglehetősen szerencsés vagyok, mert elől vagyok, de hátul nem látnak semmit” – mondta el a Red Bull pilótája, aki a második helyről indulhat Sebastian Vettel mellől. “A hármas kanyar felé menet sok a víz, ezért azt hiszem, a legjobb dolog várni és majd meglátjuk, mi történik.”


Magyarországi idő szerint kilenc óra után nem sokkal ismét elindult a kóreai futam. 

Forrás: forma1.mon.hu