Fórián Zsolt helyett Lajos Ferenc és Szabó Béla irányítja a szakmai munkát a HTE-nél

Hajdúböszörmény
Hajdúböszörmény
Edzőváltásra került sor az NB II Keleti csoportjában szereplő Hajdúböszörményi TE csapatánál: a nyáron szerződtetett Fórián Zsoltnak fel kellett állnia a kispadról, helyét Lajos Ferenc vette át.

A HTE-t működtető gazdasági társaság taggyűlése keretszűkítést is meghatározott, melynek négy labdarúgó esett áldozatául.

Minimum tíz pont kell

A HTE a hét végi fordulóban megszerezte első bajnoki győzelmét az idei kiírásban, de úgy látszik, ez nem volt hatással a folytatásra, mivel kedden taggyűlést tartott a Hajdúböszörményi Torna Egylet működését biztosító Városi Sportszolgáltató Kft., ahol a labdarúgócsapat első negyedéves teljesítményét értékelték, majd határozott döntéseket hoztak. A szervezet szerint a 8 mérkőzésen megszerzett 6 pont nem felel meg az elvárásoknak, s a rossz szereplés miatt azonnali hatállyal felmentették a vezetőedzői pozícióból Fórián Zsoltot– áll a klub által kiadott sajtóközleményben.

A taggyűlés keretszűkítésre kötelezte a HTE elnökét, ennek következtében a klub szintén azonnali hatállyal szerződést bontott Frida Ferenc, Kolbe Ádám, Usztics Péter és Oláh Dávid játékosokkal. Természetesen nem maradt irányítás nélkül a HTE, az elnök Kulcsár Tamás Lajos Ferencet vezetőedzőnek, míg Szabó Bélát pályaedzőnek nevezte ki. A vezetők rövid távú célkitűzésként az elkövetkező hét mérkőzésen minimálisan 10 pont megszerzését várják a csapattól.

Ettől erősebb a keret

– A HTE-nél bevett szokás, hogy a tulajdonosi kör minden negyedévben értékeli a csapat szereplését. Most is így történt, átbeszéltük a felkészülését és a nyolc bajnokiját az alakulatnak. Úgy értékeltük, erős keretünk van, az eredmények mégsem jöttek, ezért változtatnunk kellett – nyilatkozta a Naplónak Kulcsár Tamás, a Hajdúböszörményi TE elnöke, aki kitért az új szakmai stáb tagjaira is.

– Lajos Ferenc 30 éve dolgozik a böszörményi sportban, tavaly megszerezte az UEFA A-licenszét, s mivel ő ismeri a legjobban a gárdát, szinte egyértelmű volt, hogy neki szavazunk bizalmat. Pályaedzőnek Szabó Bélát kértük fel, aki egy nagytekintélyű szakember, rutinjával sokat segíthet a vezetőedzőnek. Első körben a következő 7 fordulóra szavaztunk bizalmat a kettősnek, s ha teljesítik az elvárásokat, azaz minimum 10 pontot szerez a csapat, akkor lesz folytatása a közös munkának – fogalmazott az elnök. HBN-BN

Felmentették a hajdúböszörményi focicsapat edzőjét