Forgalomkorlátozások Debrecenben augusztus 20-án

Akt.:
Forgalomkorlátozások Debrecenben augusztus 20-án
Debrecen – Nézze meg portálunkon, mely környékeket lesz jobb elkerülni a virágkarnevál miatti forgalomkorlátozások miatt!

A Főnix Rendezvényszervező Kft. (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) Debrecen városban, 2012. augusztus 20-án ismételten megrendezi a Debreceni Virágkarneváli felvonulást. A virágkocsik, valamint a résztvevők a közúton haladnak. Biztonságuk érdekében szükséges a gépjárműforgalom kitiltása az útvonalról, valamint a lezárt területen áthaladó 33. sz. főút forgalmának biztonságos elterelése.

A Főnix Rendezvényszervező Kft. megbízása alapján elkészítettük a rendezvény lebonyolításához szükséges terelési és forgalomkorlátozási tervet.

 

Útvonal:

  • Indulás: Piac utca
  • Útvonal: Piac utca – Kossuth tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Honvéd utca – Péterfia utca – Bem tér – Simonyi út – Nagyerdei krt.
  • Érkezés: Stadion (Nagyerdő)

 

 

 

Az útvonal keresztezi a 33. sz. Füzesabony – Debrecen főút nyomvonalát, a 108+728 km szelvényben, a Bem téren. A főút a tértől mindkét irányban zsákutca lesz, ezért a főút forgalmát el kell terelni.

 

Forgalomterelés:

A kijelölt terelőút: mindkét irányban azonos: 35. sz. főút Böszörményi út – Pesti utca – Segner tér – Nyugati utca – 4. sz. főút Erzsébet utca – Wesselényi utca – Hajnal utca – Rakovszky Dániel utca

A kijelölt terelőutak kétirányú forgalmúak, legalább 2×2 sávosak. Az érvényben lévő forgalmi rendet a terelés idejére változtatni nem kell.

Az útlezárás miatt a főútvonalak mentén elhelyezett útirány jelző zöld jelzőtáblákon az elterelt irányokat érvényteleníteni kell, áthúzással. Az érvénytelenített táblát, vagy táblarészt „X” alakban átlósan, piros színű (fényvisszavető kivitelű), és a felirat vonalvastagságánál háromszor vastagabb vonallal kell áthúzni.

Az érvénytelenítésre használt anyag a jelzőtáblát nem rongálhatja, leszedésével a tábla minősége nem változhat.

A kijelölt terelőutat, ideiglenesen elhelyezett táblákkal jelölni kell. A terelőúton elhelyezett táblákat szabványos méretben kell legyártani, az ÚT 2.1-131:2001 és az ÚT 2.1-157:2001 Útügyi Műszaki Előírásban foglaltaknak megfelelően. A jelzőtáblákat a 3/2001.(I.31.) KöVíM rendeletben leírtak szerint kell elhelyezni.

A terelőtáblák alapszíne sárga, felirata fekete színű, kerete fekete, a fényél sárga színű.

A rendezvény idejére érvénytelenítendő és az ideiglenesen elhelyezendő tájékoztató táblákat az FK-1 jelű helyszínrajzon feltüntettük. A helyszínrajzon szerepelnek a meglévő, megmaradó tájékoztató jelzőtáblák is.

A lezárás megszűnése után, az ideiglenesen elhelyezett jelzőtáblákat és egyéb eszközöket el kell távolítani, a tájékoztató táblákon elhelyezett érvénytelenítéseket meg kell szüntetni.

A forgalomterelés idején, rendőri, ill. kioktatott jelzőőri felügyelet szükséges.

 

Forgalomkorlátozás:

Az elmúlt évektől eltérően a városban folyó útépítések miatt a felvonulás új útvonalon halad. A rendezvényhez szükséges korlátozás több, a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. által üzemeltetett autóbuszjáratot érint. A rendezvény ideje alatt az érintett járatok a lezárt területek előtt várakoznak, majd a menet elvonulása után folytatják az utat.

Az útvonal a Bem téren keresztezi a 33. sz. főutat, a 108 + 728 km szelvényben. A Bem teret, a menet áthaladásának idejére a közúti forgalom elöl lezárják. A Füredi utca az Egyetem sugárút és a Bem tér, a Hadházi utca a Bem tér és a Nyíl utca közötti szakaszokon zsákutca, a térre behajtani mindkét irányból tilos. Az elhelyezendő jelzőtáblákat és elkorlátozási eszközöket az FK-15 jelű helyszínrajzon feltüntettük. A lezárt terület 738 m2.

A menet elvonulása után az útlezárást meg kell szüntetni, a jelenleg érvényes forgalmi rendet vissza kell állítani.

 


 

A 43. Debreceni Virágkarnevál útvonalának ideiglenes forgalomkorlátozási tervéről, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. HBM-i Igazgatóság hozzájárulása alapján itt tájékozódhat:

Virágkarneváli forgalomkorlátozások – Kattintson ide!