Forgalomkorlátozások Budapesten a csúcstalálkozók miatt

Keddtől újabb forgalomkorlátozások lépnek életbe a budapesti nemzetközi csúcstalálkozók miatt.

Este 20 órától tilos lesz megállni a Kossuth téren körben, az Alkotmány utca mindkét oldalán, valamint a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Roosevelt tér között. A rendőrség a Pesti alsó rakpartot is lezárja a Közraktár utca és a Dráva utca között. Hétfő estétől már több helyen van korlátozás.

A forgalomkorlátozásokat rangos nemzetközi csúcstalálkozók miatt vezetik be. Február 24-én, szerdán a Visegrádi négyek csúcstalálkozója és Energiabiztonsági csúcstalálkozó lesz Budapesten, 25-én, csütörtökön pedig a Duna Csúcstalálkozó.

Hétfő este óta tilos megállni az V. kerületben a Dorottya utca, az Apáczai Csere János utca, a Miatyánk utca mindkét oldalán, az Erzsébet téren a Miatyánk utca és a Bécsi utca között mindkét oldalon, valamint a Pesti alsó rakparton a Petőfi tér és az Eötvös tér között mindkét oldalon. A korlátozás 26-án, pénteken éjfélig tart.

Kedden este 20 órától 26-án, pénteken éjfélig ugyancsak tilos megállni a Kossuth téren körben, az Alkotmány utca mindkét oldalán, valamint a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Roosevelt tér között.

Február 24-én, szerdán reggel 6 órától aznap éjfélig nem lehet megállni az V. kerületi Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolója és a Garibaldi utcai felhajtó között. Emellett szerda este 20 órától csütörtök éjfélig tilos a megállás a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, az Arany János utca mindkét oldalán a Széchenyi felső rakpart és az Akadémia utca között, valamint az Akadémia utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és az Arany János utca között.

A rendőrség kedd este 20 órától péntek este 20 óráig lezárja a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Dráva utca között, szerda reggel 6 órától csütörtök este 20 óráig pedig a Kossuth tér teljes területét.

A vendégek áthaladásának idejére időszakosan lezárják majd a Ferihegyi repülőtérre vezető útvonalat, a belvárosban pedig dugókra kell számítani. A BRFK arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.