Forgalomkorlátozások Budapesten a csúcstalálkozók miatt

Két rangos nemzetközi csúcstalálkozó miatt is forgalomkorlátozás lesz jövõ héten a fõvárosban.

A kormányszóvivõ és a BRFK közös közleménye szerint a delegációk átvonulásának idejére idõszakosan lezárják a Ferihegyi repülõtérre vezetõ útvonalat, a Parlament, a Magyar Tudományos Akadémia és a belváros jelentõs területén pedig dugókra kell számítani. Bajnai Gordon kormányfõ meghívására tíz közép-európai ország miniszterelnöke látogat a magyar fõvárosba, hogy a többi között Közép-Európa energiabiztonságának megerõsítésérõl egyeztessen.Február 24-én, szerdán a Visegrádi négyek csúcstalálkozója és Energiabiztonsági csúcstalálkozó lesz Budapesten, 25-én, csütörtökön pedig a Duna Csúcstalálkozó. A nemzetközi esemény zavartalan lebonyolítása érdekében a Budapesti Rendõr-fõkapitányság több forgalomkorlátozást is életbe léptet.

Február 22-én, hétfõ este 20 órától 26-án, pénteken éjfélig tilos megállni az V. kerületben a Dorottya utca, az Apáczai Csere János utca, a Miatyánk utca mindkét oldalán, az Erzsébet téren a Miatyánk utca és a Bécsi utca között mindkét oldalon, valamint a Pesti alsó rakparton a Petõfi tér és az Eötvös tér között mindkét oldalon.

Február 23-án, kedden este 20 órától 26-án, pénteken éjfélig ugyancsak tilos megállni a Kossuth téren körben, az Alkotmány utca mindkét oldalán, valamint a Széchenyi felsõ rakparton a Kossuth tér és a Roosevelt tér között.

Február 24-én, szerdán reggel 6 órától aznap éjfélig nem lehet megállni az V. kerületi Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolója és a Garibaldi utcai felhajtó között. Emellett szerda este 20 órától csütörtök éjfélig tilos a megállás a Magyar Tudományos Akadémia elõtti parkolóban, az Arany János utca mindkét oldalán a Széchenyi felsõ rakpart és az Akadémia utca között, valamint az Akadémia utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és az Arany János utca között.

A rendõrség kedd este 20 órától péntek este 20 óráig lezárja a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Dráva utca között, szerda reggel 6 órától csütörtök este 20 óráig pedig a Kossuth tér teljes területét.

A vendégek áthaladásának idejére idõszakosan lezárják a Ferihegyi repülõtérre vezetõ útvonalat, a belvárosban pedig dugókra kell számítani. A BRFK arra kéri a jármûvezetõket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.