Helyi közélet

2014.09.02. 17:13

Megkezdődött az Ady park felújítása a színháznál

Debrecen - Az alpolgármester azt ígérte, hogy a mostaninál sokkal több zöld lesz a területen.

Debrecen - Az alpolgármester azt ígérte, hogy a mostaninál sokkal több zöld lesz a területen.A beton bontására használt légkalapács fülsüketítő hangja és körbekerített munkaterület fogadta azokat akik kedden délben a Csokonai Színház mögötti Ady parknál jártak. A felújítás megkezdéséről szóló sajtótájékoztatóra már szinte teljes egészében lebontották azt a kis támfalat, amely a süllyesztett terület oldalát megtámasztotta.

Dr. Papp László alpolgármester először arra emlékeztetett, hogy az elmúlt években számos olyan új közösségi tér alakult ki a városban, melyeket a helyiek nagyon megkedveltek. Ezek között említette a Halközt, a Nagytemplom mögötti Református Emlékkertet, a Baltazár Dezső teret és a Nagyerdőben a Békás tavat. Azt mondta, hogy az Ady Gimnázium előtti térből is ilyet szeretnének csinálni.

Mint megtudtuk, a kivitelezők jövő márciusig összesen 4440 négyzetméternyi területet újítanak fel a színház mögött és annak két oldalán. Először a közműveket fogják kicserélni, majd betemetik a mélyedést, végül térköveznek és egy új szökőkutat is kialakítanak. A most még ott lévő fák a helyükön maradnak, sőt 18 újat is ültetnek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában