Forgalmi változásokra készül a BKV is

Forgalmi változásokra készül a BKV is a magas vízállás miatt. A fővárosi tömegközlekedési társaság péntek esti közleménye szerint a Duna szintjének emelkedésétől függően változhat a HÉV, a 2-es metró, a 2-es, a 18-as és a 41-es villamosok menetrendje.

A BKV a Batthyány tér- Margit híd közötti alagútban a HÉV forgalmát mindaddig fenntartja, amíg az alagút állapota ezt megengedi, illetve a vízszint a 800 centimétert nem éri el. Ekkor azonban a forgalmat le kell állítani, és a HÉV csak a Margit hídig közlekedik. Erre az előrejelzések szerint vasárnap délután és hétfőn kerülhet sor.

Ha a víz bejut a metró területére a Batthyány téri aluljárónál, akkor ezt az állomást le kell zárni és a 2-es metró szerelvényei megállás nélkül áthaladnak itt. Az előrejelzés szerint erre nem számítanak.

A 2-es villamos lánchídi aluljárója árvíz idején szintén veszélybe kerülhet. Ha a vízszint emelkedése szükségessé teszi, a BKV leállítja a forgalmat. Erre várhatóan vasárnap reggel kerül sor, mivel az előrejelzések szerint a vízállás ekkor haladja meg a 760 centimétert. A 2-es villamos utasait ebben az esetben pótlóbuszok szállítják majd.

A Lánchíd budai oldala – a 18-as, 41-es villamosok vonala – kevésbé veszélyeztetett, itt a támfalak magasabbak, és a vízelvezetés is jól működik, a forgalom leállításának kicsi a valószínűsége – áll a BKV közleményében.

A Duna tetőzése az előrejelzések alapján 815 centiméter körül várható, és néhány napig tart. Az esetleges forgalomváltozásokról a www.bkv.hu weboldalon lehet tájékozódni.

– Független Hírügynökség –