Forgalmi változások lesznek a Margit hídnál hétvégén

Újabb forgalomkorlátozások lesznek hétvégén a Margit híd felújítása miatt. Péntek este nyolc órától hétfő reggel 5 óráig egy sávot lezárnak a budai felső rakparton a híd alatt, de az autósok folyamatosan közlekedhetnek ezen a szakaszon.

Péntek, szombat és vasárnap éjjel a gyalogosok közlekedését korlátozzák, vagyis nem lehet használni a járdát a Margitsziget és a budai hídfő között. Emellett szombat reggel 6 órától hétfő reggel 5 óráig lezárják a pesti felső rakpart híd alatti részét a gépkocsiforgalom elől.

A budai felső rakparton egyszerre csak egy sávban korlátozzák a forgalmat a híd alatt, az Árpád fejedelem út irányába a lehajtó rámpáig. A korlátozásokra a hídfeljárók szélesítésének előkészítő munkái miatt van szükség. A munkálatok nem érintik a budai alsó rakpartot, így azon zavartalan lesz a közlekedés.

A pesti alsó rakpart híd alatti részére nem lehet autóval behajtani a jelzett időszakban, mert folytatódik az úgynevezett űrszelvény magasítása, vagyis megnövelik az úttest és a híd alsó része közötti távolságot, valamint előkészítik a feljárók szélesítését. A kivitelező emellett folytatja a korábbi években megsérült gerendák cseréjét is. Az autósok az alsó rakparton itt is közlekedhetnek. Az északi irányból érkezőknek kerülőútként a Pannónia utcát javasolják, a déli irányból érkezőknek pedig a Szemere és a Hegedűs Gyula utcát.

A munkálatok a gyalogos forgalmat is érintik. A járdákat éjszakánként cölöpözési munkálatok miatt zárják le, nappal viszont zavartalanul használhatják a járókelők.