Forgalmi változások a helyközi járatokon, a Duna mentén

Vác környékén és a 11-es úton is változások vannak a közösségi közlekedésben a Duna áradása miatt.

A Volánbusz tájékoztatása szerint több megállót nem érintenek egyes buszjáratok, illetve néhány járatnál kerülő útvonalakat használnak a buszok.

A Vác felé közlekedő járatok a 2/A főutat használják, illetve a 350-es, – Vác-Kóspallag-Szob – és a 351-es – Vác-Kismaros-Szokolya – vonalakon közlekedő járatok a 12-es út lezárása miatt Vác-2-es út- Magyarkút-Verőce kerülő útvonalon közlekednek.

A lezárások miatt a Vác környéki járatok több megállót nem érintenek. Ilyen Vácon a Földváry tér, LIDL, Hétkápolna, Hajógyár, Gumigyár, Máriaudvar. Sződligeten az Állami gazdaság, sződi elágazás, Gödi Otthon Áruház megállók. Gödön a Kék Duna üdülő bejárati út.

A 11-es úton a 880, 889-es vonalakon – Budapest, Újpest-Városkapu-Szentendre-Esztergom – a járatok Visegrád, Gizella-telepig közlekednek. Dömös és Esztergom között a közlekedés az útlezárás ideje alatt szünetel. A 890-es vonalon – Budapest, Újpest-Városkapu-Szentendre-Váci rév – a járatok csak Tahitótfalun a Hősök teréig közlekednek, a Váci komp szünetelésének ideje alatt a pótlóbuszok sem közlekednek Tahitótfalu és Pokolcsárda között. A 898-as vonalon – Szentendre-Tahitótfalu-Kisoroszi – a járatok nem közlekednek.

A VOLÁNBUSZ Zrt. az esetleges további változásokról az internetes oldalán ad tájékoztatást.

– Független Hírügynökség –