Fordításra törekszik a DHK

Berta Ákos
Berta Ákos - © Fotó: molliga.eu
Debrecen – Berta Ákos úgy véli, erőszakosabb hokit kell bemutatniuk az Újpest ellen a hétvégén.

A Debreceni Hoki Klub az egyenlítés reményében fogadja az Újpestet a MOL Liga negyeddöntőjében szombaton 18.30-tól. A párharc első felvonását a fővárosiak nyerték meg 4–2-re a Megyeri úti létesítményben, a lila-fehérek góljain Virág, Gágyor, valamint a duplázó Nemes osztozott, míg a cíviseknél Saluga és Raszulov talált be. Érdekesség, hogy a hétközi összecsapáson a hajdúságiaknál mindössze 17 mezőnyjátékos állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Kidőlt a hálóőr

– A szűk keret nem lehet magyarázata a szerdai vereségünknek, ez egy körülmény, amelyhez alkalmazkodnunk kell. Nagyon rosszul kezdtük a meccset, korai gólokat kaptunk. Ezután futnunk kellett az eredmény után, ám a hátrányt nem tudtuk ledolgozni. Az újpestiek türelmesen játszottak, könyörtelenül kihasználták a hibáinkat – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Berta Ákos, a DHK jégkorongozója.

Az elődöntőbe jutáshoz két győzelem szükséges, ennek fényében a cívisvárosiaknak nincs több hibázási lehetőségük. – Az elmúlt hetekben azért dolgoztunk keményen, hogy bekerüljünk a rájátszásba, így ez nem jelenthet problémát. Sok nagy rutinnal rendelkező játékosból áll a csapat, akik képesek megbirkózni a teherrel. Jelenleg csupán a szombati ütközetre koncentrálunk, mindenkinek a maximumot kell nyújtania a siker érdekében. A jó értelemben vett agresszivitásban látok lehetőséget az előrelépésre. Szeretnénk a hazai pálya előnyét kihasználni, reményeink szerint sok szurkoló buzdít majd bennünket a csarnokban. Sajnos kapusunk, Vay Ádám megsérült Újpesten, emiatt valószínűleg Borogyin őrzi a hálónkat. Kovács Bronson sem lesz bevethető, ő eltiltását tölti. De egyéb sérülés szerencsére nem nehezíti a helyzetünket – fogalmazott Berta.

Ha a DHK-nak sikerül behúznia a szombati mérkőzést, akkor a mindent eldöntő csatára vasárnap 18.30-tól kerül sor, ugyancsak a Debreceni Jégcsarnokban.

HBN–BÁ