Fontossági sorrendben

Budapest, 2015. július 1. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vonulós demonstrációjának résztvevõi gyülekeznek a belvárosi Jászai Mari téren 2015. július 1-jén.
Budapest, 2015. július 1. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vonulós demonstrációjának résztvevõi gyülekeznek a belvárosi Jászai Mari téren 2015. július 1-jén. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Az egészségügyiek nem rendőrök és nem katonák! Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igen nagy tételben mernék fogadni rá, hogy az egészségügyi szakdolgozók nem kapják a Semmelweis-napon a több ezres demonstrációjukon kért, követelt 50 ezer forintos alapilletmény emelést. Kovács Zsolt jegyzete.

Persze a rendőrök és a katonák sem ezt kapták- Hanem fizetésemelést, 30 százalékot. Mert ezt vették bele az életpályamodellbe. A kormány pedig teljesíti, mert ez fontos neki. Naná, hiszen védik a rendet! Itt pedig rendnek kell lenni!

És egészségnek? Ezek szerint ez nem annyira fontos, mert az ágazatban dolgozók számára még mindig nincs életpályamodell, nem számít az sem, hogy milyen körülmények között, hányan, mennyi munkát végeznek, és az sem izgatja fel túlságosan a hatalmon lévőket, hogy lassacskán ápolók és orvosok nélkül maradnak osztályok, kórházak, mert eléggé el nem ítélhető módon, az egészségügyiek szeretnének megélni fizetésükből, ezért elmennek oda, ahol ezt meg tudják tenni.

Persze a döntéshozók még nem értek kórházi sorba – gondolhatnánk. De vajon oda fognak-e érni valamikor is? Vagy csupán a maguknak kidolgozott és bevezetett rend számít nekik?

– Kovács Zsolt –