Fontosnak tartja-e Szabó Magda emlékének ápolását?

Szabó Magda
Szabó Magda - © Fotó: HBN
Debrecen – Fenti kérdésünkre öt járókelő válaszolt.

Dr. Egri Béláné, gyógyszerész

deb

Igen, fontosnak tartom, csodálatos író volt. A Für Elise a kedvenc könyvem. Sokan nem tudják, hogy amikor Szabó Magda hazalátogatott Debrecenbe, mindig a Nagytemplomnak köszönt először.

Horváth László Csaba, logisztikus

hlcs

Természetesen, hiszen Szabó Magda városunk egyik ikonikus alakja. Munkássága a magyar szépirodalom meghatározó részévé vált. Több könyvét olvastam, színházi filmes adaptációit is láttam.

Balogh Pálma, nyugdíjas

bp

Igen, nagyon fontosnak tartom, hiszen itt született. A kedvenc Szabó Magda-regényem a Mondják meg Zsófikának. Sok könyvét olvastam, amelyek Debrecenről, és az itt élő emberekről szóltak.

Molnár Lajos, okl. építésztechnikus

ml

Igen, ha egy városnak értékes művésze van, az emlékét életben kell tartani. Sok könyvét olvastam, de azt gondolom, hogy az ilyen termékeny íróknál nehéz egy kedvenc művet kiválasztani.

Szalai Julianna, nyugdíjas

szj

Igen, fontosnak tartom, hogy ápoljuk az emlékét. Nagyon szeretem Szabó Magdát, különösen az Abigélt. Néhány évvel ezelőtt személyesen is megismerhettem egy debreceni közönségtalálkozón.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Debrecen - Táncszínházi produkcióval, pszichológus előadásával, monodrámával és bábjátékkal hívogat a Csokonai Színház. Szabó Magda születésnapján október 5-én kezdődik a második MagdaFeszt a Csokonai Színházban és október 12-ig tart. Gemza Péter igazgató a keddi tájékoztatón állásfoglalást tett ...