Fontos számukra a B-közép jelenléte

Akt.:
Fontos számukra a B-közép jelenléte
© Fotó: HBN
Debrecen – Szakály szerint a hétközi kupameccs után a bajnokságban is fontos lenne a győzelem.

Eldördül a startpisztoly az OTP Bank Ligában szombaton, ugyanis a 20. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a decemberben beköszöntött szünetet követően. A DVSC-TEVA 15 óra 30 perctől az újonc Vasast látja vendégül a Nagyerdei Stadionban, a hajdúságiak reményei szerint valódi futballhangulatban (élőben: www.haon.hu).

Versenyhelyzet van

– Az ősszel talán olykor úgy tűnt, nem játszunk szenvedélyesen, nem lépünk fel eléggé támadólag, de bízom benne, ez most megváltozik – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Szakály Péter, a Loki csapatkapitánya. – Túl vagyunk egy megfelelő felkészülésen és ideális, hogy minden pozícióban két minőségi játékos harcol a helyéért. Ez versenyhelyzetet teremt és mindenkit a maximumra sarkall. Nagyon örömteli, hogy a B-közép biztosította a csapatot, kint lesznek a meccseken és buzdítanak minket, ahogyan azt a hétközi, nyíregyházi kupamérkőzésen is tapasztalhattuk. Jól esett, hallottuk a biztatást és éreztük, hogy mellettünk állnak. Ebből sok erőt tudunk meríteni és mi is igyekszünk tűzbe hozni a drukkereket. Ez nagyon fontos, ha kijön a B-közép és a csapat is jól teljesít, akkor az még több nézőt vonz – fogalmazott a középpályás.

Mint ismert, a Debrecen 2–1-re győzött a Nyíregyháza Spartacus otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján. – Hogy milyen volt a felkészülésünk, arra mindig az első pár tétmeccs adja meg a választ. Nem mondom, hogy a Spartacus ellen sziporkáztunk, de egy küzdelmes, hajtós mérkőzésen, ellenséges környezetben nyerni az nagy fegyverténynek számít. Úgy érzem, nem találtuk még a ritmust, a Nyíregyháza kontrázni próbált és a semmiből rúgott egy gólt. Jól reagáltunk erre, az első félidőben felpörögtünk és egyenlítettünk. A szünetben átbeszéltük, min kell változtatnunk, a második játékrészben végig uraltuk a meccset, helyzeteket dolgoztunk ki és kiharcoltunk egy kiállítást. Hogy az utolsó percben szereztük meg a győztes gólt, az csak hab volt a tortán. Minden áron nyerni akartunk, nem elégedtünk meg a a döntetlennel. Fontos volt a jó kezdés és ezt a jó kezdést szeretnénk folytatni a hétvégén is – utalt a fővárosi piros-kékek elleni derbire Szakály.

– Ha egy feljutó gárdánál nem jönnek az eredmények, akkor menet közben gyakran kell eszközölniük valamilyen változást. A vezetőség úgy döntött, új trénerrel vágnak neki a tavasznak. Ősszel jó meccseket játszott a Vasas, többször domináltak is, de az NB I-es rutintalanság miatt gyakran elvesztették a találkozóikat. Magyarországon elég hosszú a téli szünet, ez alatt az idő alatt sok minden történhet. Jöttek és mentek is játékosok Angyalföldön, Korcsmár Zsolt személyében például válogatott futballistát igazoltak, azaz nem titkolt céljuk a bentmaradás. A 12 csapatos bajnokságban nincsenek rossz együttesek, minden mérkőzésen meg kell küzdeni a pontokért. A Vasas sem feltartott kezekkel érkezik Debrecenbe, ettől függetlenül mi vagyunk a meccs esélyesei, hazai pályán itthon kell tartanunk a három pontot.

HBN