Fontos kereszteződésben változott a lámpaprogram

Akt.:
Fontos kereszteződésben változott a lámpaprogram
© Forrás: Google Street View
Debrecen – Módosították a 4-es főút debreceni szakaszán a Kassai út és a Homok utca csomópontjában a jelzőlámpák programját – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez érkezett észrevételek alapján a szakemberek megvizsgálták a Debrecen, Kassai út – Homok utca csomópontjában működő fényjelzőkészülékekkel szabályozott csomópontot. A tájékoztatásból kiderül: a vizsgálatot követően augusztus 28-án módosították a működését.

Így a mellékirányokból, azaz a Homok utca és a Sarló utca felől a balra kanyarodás megengedett. A főúti gyalogos átkelőhelyhez az egyidejű balra kanyarodó forgalom miatt gyalogos sárga villogót helyeztek ki. A Sarló utca felől a „Balra kanyarodni tilos” táblát leszerelték. Minden forgalmi irányból kihelyeztek 3 hónap időtartamra „Forgalomirányító fényjelző készülékek” veszélyt jelző táblát, valamint alatta a „Forgalmi rend változás” kiegészítő táblát.


Debrecen - Az Új Főnix Terv részeként folytatódnak a tavaly megkezdett csomópont-átalakítások Debrecenben. A beruházások célja, hogy felgyorsuljon és biztonságosabbá váljon a közlekedés Debrecenben – írja az Uft.hu. Az önkormányzat az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 53 csomópont átépítés...

Debrecen - Hétfőn megkezdődik a 2018/19-es tanév, melyhez igazodik a helyi járatok közlekedése is. Az autóbuszok, trolibuszok és villamosok 2018. szeptember 3-án üzemkezdettől újra tanítási időszak, munkanapi menetrend szerint közlekednek – olvasható a DKV Zrt. közleményében. Mint kiderült, az...