Van egy fontos hírünk az egyes villamos utasainak

Akt.:
Van egy fontos hírünk az egyes villamos utasainak
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DKV Zrt. ebben az évben is elvégzi az időszakos pályakarbantartási munkákat az 1-es villamos Nagyerdei szakaszán, melynek ideje alatt módosul a villamosközlekedés.


Az 1-es villamospálya két szakaszán, október 9-11. és október 16-18. között síncserét végez a DKV. A munkálatok ezekben az időszakokban minden nap 18 órától másnap üzemkezdetig tartanak majd.

A villamosközlekedés az említett két időszakban az alábbiak szerint módosul:

2015. október 9 – 11.

  • Az 1-es villamosok minden nap üzemkezdettől 18 óráig a teljes vonalon közlekednek
  • 18 órától üzemzárásig a villamosok a Nagyállomás – Klinikák – Nagyállomás, valamint Egyetem – Medgyessy sétány – Egyetem útvonalon közlekednek
  • A Klinikák és az Egyetem között a villamosközlekedés szünetel
  • Az 1-es villamos a Klinikák megállóhely után, a megszokottól eltérően visszafelé, az Aquaticum irányába közlekedik és a következő ideiglenes megállóhelyen áll meg: Aquaticum, Medgyessy sétány.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a teljes 1-es villamos vonalon csak átszállással lehet közlekedni. Azok az utasaink, akik az Egyetemhez szeretnének eljutni a Nagyerdei körútnál (Pálma Étteremnél) tudnak átszállni, a Medgyessy sétány (az étterem mellett) elnevezésű megállóhelyen.

Az utazás megkezdésekor érvényesített vonaljegy az átszállás után is használható, de azt mind a két járművön érvényesíteni kell.

Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a Nagyerdei körút és a Pallagi út kereszteződésben, valamint a Simonyi út és az Egyetem tér között a villamos-közlekedés kétirányú. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek.

2015. október 16 – 18.

  • Az 1-es villamosok minden nap üzemkezdettől 18 óráig a teljes vonalon közlekednek
  • 18 órától üzemzárásig a villamosok a Nagyállomás – Egyetem – Nagyállomás útvonalon közlekednek
  • Az Egyetem és a Medgyessy sétány között a villamosközlekedés szünetel
  • Az 1-es villamos az Egyetem megállóhely után, a megszokottól eltérően visszafele, az Aquaticum irányába közlekedik és a következő megállóhelyen áll meg: Klinikák, ideiglenes Aquaticum megállóhely, ideiglenes Medgyessy sétány megállóhely.

Felhívjuk az autósok figyelmét, hogy a Nagyerdei körút és a Pallagi út kereszteződésben, valamint az Egyetem tér és a Klinikák között a villamos-közlekedés kétirányú. Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek.

– Csohány Andrea –
hirdetés