Fontos Önnek, hogy hazai élelmiszert vásároljon?

Fontos Önnek, hogy hazai élelmiszert vásároljon?
Debrecen – Megkérdeztük olvasóinkat, mi a véleményük a hazai élelmiszerekről.

Erdei Viktória: fontos, hiszen magyarok vagyunk. Talán könnyebb megvenni a hipermarketben a szlovák tejet, de ezzel magunk alatt vágjuk a fát. Jó lenne ezt minél tömb honfitársunkkal megértetni.

Vigi Melinda ha árban versenyképes a külföldivel, akkor inkább a magyar terméket választja. Ha a minősége is megfelelő. Tudja, hogy ezzel a magyar gazdaságot támogatja.

– Igyekszem figyelni erre, sőt keresem a „magyar termék” emblémákat, és ha nincs jelentős árkülönbség, akkor ezt veszem meg – mondta Szabó Dóra. Ő többnyire hipermarketekben vásárol és ott sokszor nem tartja megfelelőnek a magyar termékek arányát. – Ha jól tudom az Unió néhány országában sokkal nagyobb arányban kell hazai terméknek jelen lenni a multik polcain. ezt kellene bevezetni itthon is.

Kurucsó Zsolt: Lényegesnek tartom, hogy a pénzem ne egy külföldi gazdaságot támogasson. Kilencven százalékban talán sikerül is ezt megtennem. Sajnos nem mindig jutok el olyan helyre ahol meg is kapom a hazait, hiszem mondjuk késő este, már csak egy nagy áruházban vásárolhatok, ahol nem mindig találok hazai gyümölcsöt.

Antal Ildikó szereti az egyik Magyarországon is jelenlévő élelmiszerlánc termékeit. Nekem beváltak és szerencsére többségében magyar gyártók, termelők állítják elő. Ezt fontosnak tartom és ritkán vásárolok import dolgokat. Viszont árérzékenyek is vagyunk.

Suták Enikő: elsősorban az ár ami dönt, aztán pedig a minőség; ez utóbbi kategóriában nincs okunk szégyenkezni. De az árak…