Folytatódott a Traubisoda strandröplabda bajnokság

Folytatódott a Traubisoda strandröplabda bajnokság
Folytatódott a Traubisoda strandröplabda bajnokság - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség nyolcfordulós versenyének második körére került sor az elmúlt hétvégén. A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság mostani versenynapjain a szokások szerint szombaton a női és férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok küzdöttek.

Ezúttal Debrecenben, a Kerekestelepi Fürdő és Lyra Beach Kempingben remek időben játszottak a csapatok (egyes játékosok szerint már túl meleg is volt), ahol a nevezések után a Ráthonyi Kft. támogatásaként minden játékos most is egy Traubisodát vehetett át frissítőként.

A tavalyi bajnokság során a magyar strandröplabdásokon kívül holland, román és afgán fiatalok is ütötték a labdát, az idei bajnokságban most először lépett homokra nem magyar nemzetiségű játékos. Dejan Cicic régebben Szerbiában a junior válogatott tagja volt, párja, Déczi Barnabás pedig kétszer is játszott Szerbiában strandröplabda országos döntőt. A páros igazolta jó hírét, megnyerte a fordulót a Hunyadvári Ottó, Orosz István kettőst megelőzve.

Két forduló után az összesített pontversenyben Barna Bertalan, Berkes Zoltán és Hunyadvári Ottó állnak az élen.

A hölgyeknél izgalmas mérkőzések után alakult ki a sorrend. A forduló aranyérmeit Harangi Zsuzsa és Kovács Éva vehették át, második helyezést ért el a Kiss Edina, Ujhelyi Flóra kettős. A bajnokságban holtversenyben Bódis Andrea és Bodnár Erika vezetnek.

A vegyes párosok három négyfős csoportban kezdtek. A csoportgyőztesek a legjobb három közé kerülésért a másik csoport második helyezettjeivel játszottak.
A legjobb három pár körmérkőzés után osztozott az érmeken. Az első két helyen megismétlődött az első forduló végeredménye, a Szabó Kármen, Barna Bertalan duó nyert a Bacsó Bettina, Hunyadvári Ottó páros előtt. Az összesítésben előbbieknek 15-15, míg utóbbiaknak 13-13 pontjuk van.

A bajnokság 2014. június 28-án és 29-én Debrecenben, a Szeged Utcai Szabadidőparkban folytatódik.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és a Facebookon.

– Szombathy András –