Folytatódott a katonai vezetők büntetőpere

Akt.:
Debrecen – Folytatódott a vádbeszéd a tábornokperként elhíresült büntetőeljárásban hétfőn, a Debreceni Törvényszéken, melynek bonyolultságát mutatja, hogy csak a vádbeszéd több napot vesz igénybe. Az ügy már másodszor van bíróság előtt.

A Budapesti Katonai Ügyészség vádirata szerint a vádlottak (hármukat kivéve) a Magyar Honvédség kötelékébe tartoztak, egyikük a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként tevékenykedett, a többiek a honvédséghez kapcsolódó különböző katonai szervezeteknél, gazdasági társaságoknál töltöttek be vezető pozíciókat. Ezek a szervezetek feleltek például a honvédségi ingatlanok üzemeltetéséért, eszközök, felszerelések beszerzéséért. A vád szerint „visszaosztási rendszert” vezettek be, mely alapján a szerződött vállalkozások a honvédségi megbízási díjak egy részét visszaszolgáltatták részükre.

HBN


Debrecen - Megkezdődött az ügyész vádbeszéde az úgynevezett tábornokper megismételt elsőfokú eljárásában szerdán a Debreceni Törvényszéken. A vádbeszéd előtt a védők és a vádlottak röviden reflektáltak az ügyészség legutóbbi, a tényállást érintő vádmódosítására, majd a Honvédelmi Minisztérium (HM...