Folytatódnak a fejlesztések

Három, ipari parkokhoz köthető programelemet ismertetett sátoraljaújhelyi sajtótájékoztatóján Juhász István, a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Végső fázisához közeledik a Kárpátok Beszállítói Klaszter program első szakasza. Ennek keretében a Miskolci Egyetem munkatársai elkészítették a klaszter integrált logisztikai programját. Másrészt megvizsgálták azokat a térségi vállalkozókat, akik elsődleges, másodlagos, vagy akár harmadlagos beszállítóként szóba jöhetnek a régióba – elsősorban Szlovákiába – települő autógyárak esetében.

Elhangzott, az akció során mintegy 400 vállalkozás lehetőségeit tekintették át és első körben 20 bizonyult támogatásra alkalmasnak. Juhász István mindemellett bejelentette, hogy folytatódik a Sátoraljaújhelyi Ipari Park fejlesztése is. A két befektető három üzemcsarnokának felépítésével egyelőre betelt a terület, ezért kezdeményezték további 80 hektárnyi zöldterület bevonását az ipari parkba.

Az igazgató nem titkolta azon céljukat sem, hogy szeretnék, ha a Sátoraljaújhelyi Ipari Park regionális központi szerepet is ellátna Szlovákia, Magyarország és Ukrajna hármas határ menti területein. Székely Péter a Magyar Technológiai és Ipari Parkok Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy három éves egyeztetésnek és előkészítő munkának köszönhetően hamarosan elindul a Zemplén Eurorégión belül egy komoly ipari park fejlesztési program, amely a szlovákiai Nagykapost, valamint hat másik térségi szereplőt érint.

B.G.