Folytatódik-e a DHK győztes szériája?

Folytatódik-e a DHK győztes szériája?
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A lendületbe kerülő cívisek a zöld-fehéreket szeretnék két vállra fektetni a hétvégén.

A Debreceni Hoki Klub jégkorongozói vasárnap 18.30-tól ismét MOL Liga meccsen ragadnak ütőt, Jevgenyij Muhin legénysége az ugyancsak a rájátszásért küzdő Ferencvárost látja vendégül.

Bizonyítottak a légiósok

A hajdúságiak remek formában várhatják az összecsapást, ugyanis legutóbbi három bajnokijukat (az FTC, a Fehérvár, valamint a Brassó ellen) győzelemmel zárták. A DHK jó sorozatának köszönhetően jelenleg a negyedik pozíciót foglalja el a táblázaton, ha ezt a helyezést az alapszakasz végéig megtartják Könczei Áronék, akkor a negyeddöntőt pályaelőnnyel kezdhetik. A sikerekben fontos szerepet játszottak a gárda új szerzeményei: a szlovák Erik Piatak három góllal, illetve négy gólpasszal, míg az orosz bekk, Alekszandr Medvegyev két találattal és egy assziszttal tette le a névjegyét. A csatárként bevethető 29 esztendős Piatak a brit másodosztályban szereplő Guilford Flames együttesétől érkezett, a 36 éves Medvegyev pedig Svédországból tette át a székhelyét.

Kedvezményes belépők

A cívisvárosiak a hétvégén hatodik alkalommal csapnak össze a Fradival, az eddigi találkozókból három zárult debreceni győzelemmel, emellett a fővárosiak kétszer ünnepelhettek. Fontos tudnivaló, hogy a vezetőség döntésének értelmében a Debreceni Egyetem hallgatói érvényes diákigazolványuk felmutatása esetén féláron tekinthetik meg az izgalmasnak ígérkező ütközetet. A DHK egyébként utoljára játszik hazai jégen az alapszakaszban, ennek fényében a gárda szurkolóinak érdemes lesz kilátogatniuk a mérkőzésre.

HBN