Folytatódik az egyirányúsítás Debrecen belvárosában

Akt.:
Folytatódik az egyirányúsítás Debrecen belvárosában
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Elérkeztünk a belvárosi egyirányúsítás negyedik napjához, pénteken újabb szakaszon kezdte meg a munkát a kivitelező. A péntek délutáni csúcsforgalom miatt az érintett szakaszon az új forgalmi rend 17 órától lépett érvénybe.

A belvárosi egyirányúsítási program negyedik napján egy újabb szakaszon, a Kossuth – Faraktár utcán, a Burgundia és a Hajnal utca között kezdték felszerelni a táblákat és a jelzőlámpákat, valamint festeni az új útburkolati jeleket. Az időjárás kedvezett a munkának, így határidőre végzett a kivitelező a szakasszal.

A péntek délutáni csúcsforgalom miatt az új forgalmi rend az érintett szakaszon 17 óra után lépett életbe. Ettől az időponttól az új program szerint működnek a jelzőlámpák, például a Kossuth – Burgundia kereszteződésben is. Ezt azt jelenti, hogy 17 órától már nem lehet a Klaipeda utcáról balra nagy ívben és a Burgundia utca felől jobbra kis ívben a Kossuth utcára fordulni. Azt ajánljuk a közlekedőnek, hogy ha ebből az irányból a Piac utca felé akarnak haladni, használják a már egyirányú Szent Anna utcát.

Szombaton és vasárnap sem áll le a munka. Szombaton a Kossuth utca Burgundia és Piac utca közötti szakaszát zárja le a kivitelező. Így a Debreceni Nagypiacot és a bevásárlóközpontot napközben a másik irányból tudják megközelíteni. Kedvező időjárás esetén vasárnap pedig a Széchenyi utca első szakaszán, a Piac utca és a nyugati kiskörút közötti szakaszon végzik el a szükséges változtatásokat.

Kérjük, hogy a járművezetők figyelmesen vezessenek!

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –


Forrás: Médiacentrum Debrecen
Debrecen - Utolsó üteméhez érkezett a belvárosi egyirányúsítási program. Animációs filmen tekinthetik meg, hogyan változik a közlekedés Debrecen szívében. Az Új Főnix Terv egyik legfontosabb programja a közlekedés feltételeinek fejlesztése. Az átfogó közlekedés szervezési program összefüggő konce...

Illusztráció: Debreceni Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen - A belvárosi egyirányúsítási program harmadik napján a Szent Anna utca Sumen és Hajnal utca közötti szakaszán dolgoztak a kivitelezők. Eső nem, de köd nehezítette az útburkolati jelek festését, azonban speciális gázmelegítők segítségével így is végeztek határidőre, azaz 16 órára az átal...