Folytatódik a vízitúra-útvonalak fejlesztése

Budapest – Pályázatot nyújt be a közép-dunai régió legfőbb vízitúra-útvonalának fejlesztésére a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a Közép-Duna menti önkormányzatokkal és egyesületekkel együttműködve.

A szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a sportág stratégiájában meghatározott célok illeszkednek az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére kiírt, európai uniós forrásokat felhasználó pályázatok célkitűzéseihez.

A konzorcium ebben a régióban 16 megállóhely összesen 800 millió forintos fejlesztésére pályázik. A programba Szob, Vác, Göd, Dunakeszi, Dunabogdány, Leányfalu, Szentendre, Budapest-Római part, Budapest-Latorca utca úszóház és megállóhely, Budapest-Pesterzsébet, Budapest-Csepel, Szigetszentmiklós, Szigetcsép, Kiskunlacháza, Ráckeve és Dömsöd kapcsolódott be.

A közlemény idézi Baráth Etelét, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökét, aki közölte: nemcsak infrastrukturális és eszközberuházást szeretnének végrehajtani, hanem komplex szolgáltatásfejlesztésről is szó van.

A vízitúra-útvonalak bemutatására készül egy okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével mindenki a saját igényei szerint tervezheti meg programjait, értesülhet a régió turisztikai attrakcióiról, szállást foglalhat, vendéglátóhelyet választhat, illetve megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival.

A megállóhelyeket a szövetség a www.viziturapont.hu oldalon mutatja majd be.

– MTI –