örömhír

2020.04.22. 20:52

„Albérletben” bújt ki a tojásból a hortobágyi keselyűfióka

A jövevény a Körös-Maros Nemzeti Parkban látta meg a napvilágot.

A Körös-Maros Nemzeti Parkban kelt ki a tojásból a Hortobágyi Vadaspark egyik fakókeselyű-fiókája a napokban, erről épp szerdán, a Föld napján számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos Facebook-oldala.

Mint a bejegyzésben írják, a Hortobágyi Vadaspark központi röpdéje ad otthont a magyar pusztát egykoron nagy számban látogató, impozáns méretű madaraknak, a fakó keselyűknek. A kilenc egyedből álló csoportban az elmúlt évekhez hasonlóan a monogám párok februárban újból nekiláttak a fészekrakásnak. Idén márciusban már három fészekben fedeztek fel egy-egy tojást a vadaspark munkatársai.

A poszt szerint mivel két pár először fészkelő, tapasztalatlan egyedből állt össze, nem kotlottak megfelelően a tojásokon. Ez indokolta, hogy azok a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság segítségével keltetőgépbe kerültek, minek eredményeként a napokban az egyik tojásból kibújt az első fióka.

Még sok megpróbáltatás vár a kis csöppségre, mire visszakerülhet a vadasparkban lakó fajtársai közé, de igyekeznek minden körülményt biztosítani a fejlődéséhez, olvasható még a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában