Folytatódik a „kéziügy”

Folytatódik a „kéziügy”
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC Kézilabda Kft. sajtóközleményt jelentetett meg az Érd elleni meccsel kapcsolatban.

Mint azt már megírtuk, a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága egymillió forint pénzbüntetéssel, továbbá három hazai bajnoki mérkőzésre szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezéssel sújtotta a DVSC Kézilabda Kft.-t, az október 12-én lejátszott DVSC-TVP–Érd mérkőzésen, illetve azt követően elhangzott szurkolói megnyilvánulásokért. A fegyelmi határozat még nem jogerős, és mint azt a kézisek hivatalos honlapja írja, az ellen fellebbezést kíván előterjeszteni a klub.

Provokáció, személyeskedés

Az üggyel kapcsolatban a DVSC sajtóközleményt jelentetett meg, amelyből az alábbiakban részleteket közlünk.

Az érdi csapat feljelentése eredményeként indult fegyelmi eljárásról (…) a bulvár médiában eddig megjelent tájékoztatások több esetben olyan egyoldalú tényállításokat tartalmaztak, amelyek nem feleltek meg teljes mértékben a valóságnak. (…) Ezzel összefüggésben kénytelenek vagyunk a jelen közleményünkben a történteket a mi szemszögünkből, de mégis a tényekre alapozva bemutatni.
Sajnálatos, hogy a mérkőzés lefújását követően az érdi csapat vezetőedzőjével, Szabó Edinával szemben sértő, személyeskedő rigmus hangzott el a szurkolóink egy része felől. Ezen rigmust sportszerűtlennek és a kézilabdapályára nem illőnek tartjuk. (…)

Ezért a DVSC Kézilabda Kft. elnézést kér Szabó Edinától és mindenki mástól, akit az említett rigmus felháborított. Leszögezzük, hogy a sportszervezetünk elismeri és tiszteli Szabó Edina magas szintű szakmai munkáját, tudását, visszautasítja az őt ért sértő bekiabálást, ennek tartalmával semmilyen módon nem tud azonosulni. (…)

A fegyelmi eljárás során felmerült olyan adat, hogy az érdi csapat vezetőedzője, kifejezetten a közönség felé intézett nem éppen sportszerű megnyilvánulásaival provokálta a szurkolókat, és közvetlenül ezen magatartása váltotta ki a szurkolók reakcióját. A sportszakember e magatartását vélhetően szintén a szövetség fegyelmi testülete fogja kivizsgálni és elbírálni egy másik eljárásban, amelynek a megtörténtéig a konkrét megnyilvánulásokról – a vizsgálat eredményessége érdekében – nem kívánunk nyilatkozni. (…)

(…) Egy mérkőzés alatt és azt követően, az edzők a saját sportszervezetük képviselőjeként tevékenykednek, magatartásukkal a saját klubjukat minősítik, a megnyilvánulásaikkal pedig közvetlenül képesek befolyásolni a szurkolók reakcióit.

Visszautasítják

Éppen ezért határozottan visszautasítunk minden olyan magatartást is, amikor egy sportszakember – akár a mérkőzésen, akár azt követően – felelőtlenül és sportszerűtlenül, tudatosan hergeli, provokálja a közönséget. (…)

A DVSC Kézilabda Kft. által rendezett hazai mérkőzéseken a legnagyobb rivális csapatok sportszakembereit, sportolóit sem szokta inzultus érni, senki nem érzi magát veszélyben vagy fenyegetve. (…)

Ezen túlmenően a DVSC Kézilabda Kft. továbbra is fenntartja azon rendkívül sikeres, egyedülállónak tekinthető intézkedéseit, amelyek célja, hogy a mérkőzéseinken minél több gyermek és család kilátogasson. Az idei szezonban bevezetett gyermekmegőrzőnk népszerűsége és a nézők pozitív visszajelzése azt mutatja, hogy jó úton járunk, a többi klubbal összevetve, nemcsak a nézőszámban, de ebben is kiemelkedő eredményeket értünk el” – áll a debreceni kézilabdaklub hivatalos közleményében.

HBNHAON-ÉLŐ – DVSC-TVP vs. Érd 22-22 (13-13)

Debrecen – A női kézilabda NB I. 5. fordulójában a DVSC-TVP az Érd együttesét fogadta szerdán 20.30-tól a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.DVSC-TVP: pontosztozkodás az éjszakai rohanás végén

Debrecen – Horváth-Pásztor Bettinának elévülhetetlen érdemei vannak az Érd elleni pontszerzésben.