Folytatni a veretlenségi szériát

Szolnokon vendégeskednek
Szolnokon vendégeskednek - © Fotó: Matey István, archív
Balmazújváros – Az élbolyban helyet foglaló, de az utóbbi időben gyengébb formát mutató Szolnok lesz a Balmazújváros következő ellenfele.

Bravúros döntetlent ért a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a legutóbbi bajnokin a feljutásra pályázó Békéscsaba ellen. Az egy pont értékét növeli, hogy Sigér Dávid kiállítása miatt az 50. perctől emberhátrányban küzdött a hajdúsági együttes. A középpályás a fegyelmi bizottság döntése értelmében két bajnokiról marad le eltiltása miatt. Jó húzásnak tűnik Feczkó Tamás kinevezése, ugyanis munkába állása óta őrzi veretlenségét a Balmaz, a begyűjthető kilenc egységből ötöt zsebeltek be Virág Aladárék. A jó sorozatot az NB II. 23. fordulójában, szombaton 17 órától a Szolnok otthonában lehet folytatni.

Gyengélkedő ellenfél

A legutóbbi hat játéknapon mindösszesen egy győzelmet tud felmutatni a szolnoki együttes, emellett háromszor megosztoztak a pontokon az aktuális riválissal, valamint kétszer vesztesen hagyták el a játékteret Kis Károly tanítványai. A bukdácsolás ellenére az ötödik helyen tanyáznak a kék–fehérek, a második pozíciótól hat egység választja el őket. Kedden a Magyar Kupa elődöntőjében fogadták a Tisza–partiak a Ferencvárost, ezen a meccsen nem borult a papírforma, az esélyesebb fővárosiak kétgólos előnyt szereztek a visszavágóra.

A 2010-2011-es idényt az élvonalban töltő „vasutasok” általában sokgólos összecsapásokat produkálnak, nem csak a szerzett gólok tekintetében állnak jól (39), de kapujukat is gyakorta beveszik a riválisok (35).

A két gárda legutóbb, október 5-én mérte össze erejét egymással, akkor a hazai pályán játszó hajdúságiak, sima 3–0–s vereséget szenvedtek. A Tiszaligeti Stadionban tavaly májusban csaptak össze a felek, erre a találkozóra jobb szájízzel gondolhatnak vissza az újvárosi labdarúgók, hiszen Belényesi Miklós duplájával 2-1 arányban győzedelmeskedett az akkor még Szabó János trenírozta gárda. A balmazújvárosi drukkerek nagy bánatára Belényesi jelenleg sérüléssel bajlódik, emiatt a szombati bajnokin sem húzhat szerelést. Rajta kívül az izomszakadással küszködő Igor Galra sem számíthat a szakvezetés.

HBN–BÁ
hirdetés