Folytatnák a jó sorozatot a debreceni kézisek

Sirián Szederke
Sirián Szederke - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az Érd csapata az idei szezonban még nem tudott nyerni a debreceni hölgykoszorú ellen.

Hétközi meccsekkel folytatódik a K&H női kézilabda liga, a 18. fordulóban a DVSC-TVP-t az Érd gárdája látja vendégül szerdán 18 órától. (A találkozót a Hajdú Online (www.haon.hu) és az M4 Sport élőben közvetíti.) A mérkőzés előtt Szabó Edina tanítványai 26 ponttal a 3. helyet foglalják el, míg a piros-fehérek eddig 19 egységet gyűjtöttek, ami a hatodik pozícióhoz elegendő. Érdekesség, hogy a párosítás favoritja a hazai egylet, ám Klivinyiék egyáltalán nem mehetnek biztosra a Loki ellen, mivel az idei szezonban még nem tudták legyőzni a DVSC-t. (Az őszi bajnokin 22–22-es döntetlen született, míg a Magyar Kupában 22–21-re a cívisek diadalmaskodtak.)

Válogatott csata

– Az utóbbi időkben rendre jó meccseket vívtunk egymással, általában mindig szorosak voltak ezek a rangadók. Idén végre nekünk sikerültek jobban a mérkőzéseink, talán azért mert nagyon jól kielemeztük őket. Az érdiek játékának megvan a maga jellegzetessége, amire jól felkészültünk az elmúlt két találkozón. Bízom benne, ez a jó sorozat szerdán sem szakad meg – nyilatkozta a Naplónak Sirián Szederke, aki a válogatottban is beálló, akárcsak a rivális egyik klasszisa, Kisfaludy Anett. – Ugyanúgy készülök Anett ellen, mintha bárki más lenne az ellenfél. A válogatottnál – mivel ő már régóta kerettag – sokat segített a gyakorlások során, de ez nem befolyásolja egyikőnk játékát sem szerdán.

Vélhetően a meccs előtt és után egymásra mosolygunk, de a 60 perc alatt nem lesz barátság köztünk.

„Pontos” meccsben bízik

A Duna-partiak hullámvölgybe kerültek márciusban, először meglepő vereséget szenvedtek Vácott (29–24), majd nem várt pontvesztés következett hazai környezetben a Kisvárda ellen (20–20), legutóbb pedig sima vereség a Fradi vendégeként (31–25). – Ezeknek a meccseknek az volt a tanulsága, hogy Krpez nélkül nehezebben boldogult az Érd. A szerb szélső a Fradi ellen már visszatért a csapatába, ezért úgy készülünk, hogy ellenünk is játszik. Az elmúlt hetek sikertelensége miatt biztosan nagyon hajtanak majd, de mi sem feltartott kezekkel lépünk pályára. Szerintem a védekezés dönt majd a mérkőzés kimeneteléről, amelyik gárda keményebb, összeszedettebb lesz, az jár sikerrel. Nagyon készülünk, elsődleges feladatunk lesz, hogy megakadályozzuk a gyors lerohanásaikat. Jól ismeri egymást a két fél, ezért próbálunk egy kis újdonsággal meglepni őket, s legalább egy pontot elhozni Érdről – zárta mondandóját Sirián Szederke.

HBN-BN