Nem ülhetnek a babérjaikon a DEAC hokisai

Akt.:
Kovács Bronsonékra nem vár könnyű összecsapás
Kovács Bronsonékra nem vár könnyű összecsapás - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A dobogóra ugorhat a DAB legyőzésével a cívisvárosi együttes.

Remekül jött ki a múlt heti erdélyi dupla meccsből a DEAC jégkorongcsapata. Miután az első találkozón – visszavágva a szezonbeli két vereségért – lenullázták az addig listavezető Csíkszeredát, vasárnap a Gyergyói HK-t múlták felül magabiztosan.

Kecskeméti Áron másodedző joggal volt elégedett játékosai teljesítményével: – Óriási gratuláció jár a srácoknak azért, mert ebben a szezonban mi voltunk az első magyar csapat, akik a maximális hat ponttal térhettek haza az erdélyi túráról. Persze, látjuk, hogy van még csiszolnivaló, de csapatként küzdve már eddig is sikerült nagyon sokat letenni az asztalra. Nagyon boldogok vagyunk – nyilatkozta a fiatal tréner a klub hivatalos honlapjának.

Egyszer már győztek

De nem ülhetnek a babérjaikon a debreceniek, hiszen pénteken 19 órakor a Dunaújvárosi Acélbikák érkeznek a Debreceni Jégcsarnokba. A DAB élt már meg sokkal szebb időszakokat is, jelenleg a tabella hatodik helyét foglalják el, de nem szabad félvállról venni őket, mert az könnyen megbosszulhatja magát. A dunántúliakkal ebben az idényben eddig egyszer találkozott a DEAC, akkor sikerült idegenben 4–3-ra legyőzni az ellenfelet. A hajdúságiak jelenleg a bajnokság negyedik helyén állnak, de két meccsel kevesebbet játszottak, mint a harmadik Brassó; ha ezeket a találkozókat hozza, máris a dobogón találja magát a fehér-fekete együttes.

MSZ