Jól csengett a debreceni kínai a hohhoti fülnek

Akt.:
Jól csengett a debreceni kínai a hohhoti fülnek
© Fotó: DMJV önkormányzat
Debrecen – Szándéknyilatkozatot írt alá az öt éve kötött oktatási együttműködés folytatására kedden Zhang Yamin, Belső-Mongólia Autonóm Tartomány oktatási osztályvezető-helyettese és Barcsa Lajos alpolgármester. A debreceni polgármesteri kabinet közlése szerint Zhang Yamin a kínai Hohhot város delegációjának vezetőjeként érkezett cívisvárosi hivatalos látogatására.

A találkozón Barcsa Lajos nagyon hasznosnak ítélte a két város közötti kapcsolatot, mely révén 50 debreceni fiatal tanulhat kínai nyelvet a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumában.

Tirpák Zsolt, a szakképzési centrum főigazgatója elmondta: a szakgimnáziumban az eddigi sikereken felbuzdulva szeretnék folytatni a kínai nyelv oktatását.

Zhang Yamin dicsérte az oktatás színvonalát, egyben arról tájékoztatott, hogy Belső-Mongólia Autonóm Tartomány idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját, és az ünnepségre Debrecent is meghívták.

A tengerszint feletti ezer méteren fekvő Hohhot Kína északi részé található, a közel 3 milliós város Belső-Mongólia fővárosa, regionális központ adminisztrációs, gazdasági és kulturális szempontból is.

HBN