Folyamatosan újulnak a belvárosi mellékutcák

Akt.:
Folyamatosan újulnak a belvárosi mellékutcák
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Idén is folytatódnak a nagy felületek érintő útfelújítások a megyeszékhelyen.

Az önkormányzat költségvetésében jelenleg 50 millió forint áll a belvárosi mellékutcák felújítására rendelkezésre. A pénzből összesen 1,6 kilométert, 9 ezer négyzetmétert, 9 utcát lehet rendbehozni – jelentette ki Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának vezetője a Belvárosban, a 263 méter hosszú Borz utcában, amelyet 10 millió forintos beruházással most aszfaltoznak újra.

Dr. Papp Csaba Sándor tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: egy több mint 6 éve kezdődött folyamatnak érnek most a végére. Ez idő alatt a Pesti-, a Mester-, a Bethlen-, és a Hatvan utca által határolt területen a Csokonai-, a Garai-, a Jókai-, a Tanító-, a Vendég-, valamint a Csap utca kapott friss burkolatot Járdafelújítási programot is indítottak, többek között a Honvéd-, és a Csap utcán.

– Célom, hogy az önkormányzati ciklus végére az én körzetemben valamennyi járda babakocsival is járható legyen – tette hozzá dr. Papp Csaba Sándor.

Balázs Ákos ezt azzal egészítette ki, hogy azokban a belvárosi utcákban, ahol a burkolatot kátyúzással már nem lehet helyreállítani, jövőre is lesz teljes szélességű újraaszfaltozás.

HBN-OCs
hirdetés