Folyamatos a “finn módszeres” ellenőrzés a megye útjain

Folyamatos a “finn módszeres” ellenőrzés a megye útjain
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény, Hajdúnánás – A hajdúböszörményi és a hajdúnánási rendőrök az ittas vezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. április 9-én „Finn módszerrel” ellenőrizték a gépjárművezetőket. Az ellenőrzés kiterjedt az alkohol és egyéb vezetési képességre hátrányosan ható szert fogyasztott járművezetők kiszűrése. A rendőrök közel 70 járművezetőt ellenőriztek, az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket. Az akció célja volt az is, hogy a közúti közlekedésben résztvevők jogkövető magatartását formálják és tudatosítsák a sebességtúllépés veszélyességét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

A rendőrök 2018. április 11-én az ittas járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében „Finn módszeres” ellenőrzést végeztek a Hajdúnánási Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az egyenruhások közel 400 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egyetlen egy sofőrrel szemben sem mutatott pozitív értéket az alkoholszonda.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –