Fölényesen győzött a DEAC

Fölényesen győzött a DEAC
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Szépen búcsúzott az Erste Liga alapszakaszától hazai pályán az egyetemi gárda.

A pontok és a helyezések kapcsán nem maradt már tétje a Gyergyói HK hétfő esti, debreceni vendégszereplésének, annál fontosabb volt viszont a presztízs és a hangulati tényezők szempontjából. Legutóbb Gyergyóban nem termett sok babér az egyetemisták számára, akiket fűtött a visszavágás szándéka is, valamint az, hogy a hazai szurkolók előtt szépen búcsúztassák az alapszakaszt. Ez nagyszerűen sikerült, hiszen az egyetemi 5–0-ra lelépte ellenfelét.

A kapus is jó volt

A gólokon Izacky (2), Turcotte (2) és Kulesov osztozta, azonban a gyergyóiak is rengetegszer próbálkoztak, de vagy pontatlanul céloztak, vagy Hetényi Zoltán parádézott a kapuban.

Az egyetemisták január 26-án vívják első középszakasz mérkőzésüket Csíkszerdában, addig van néhány napjuk a pihenésre és a felkészülésre.

David Musial vezetőedző örömmel nyugtázta csapata remek teljesítményét: „Örülünk az eredménynek, ehhez nyilván Hetényi Zoli jó teljesítménye is kellett. Annak külön örülök, hogy azt a lendületet, ami Dunaújvárosban volt az utolsó harmadban, azt ide is át tudtuk menteni és a jó kezdés megvolt. Ha a középszakaszban a Csíkszereda és a Brassó ellen jól startolunk, akkor bármi előfordulhat. Természetesen mi is az első négyben szeretnénk végezni, mivel azzal megkapjuk a lehetőséget, hogy hazai pályán kezdjük a playoff-ot. Fontos, hogy a középszakaszban ilyen erős csapatok ellen játszunk, mert ez gyakorlatilag felkészít minket a rájátszásra.”

HBN