Fölényes győzelem, parádé nélkül

Akt.:
Fölényes győzelem, parádé nélkül
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC-TVP 20 gólos sikert aratott a sereghajtó Budaörs ellen.

A Főnix Csarnokban megrendezett bajnoki mérkőzés legelején tiszta képet kaphattak a szurkolók arról, miért is tanyázik a női NB I utolsó helyén a Budaörs alakulata: a rengeteg fiatal játékosból álló gárda magasságban és súlyban is elmaradt a debreceniektől.

Hullámzás

Míg a vendégek hosszan és eredménytelenül támadtak, addig a lokisták gyorsan, s góllal zárták az attakokat, így 4–1-gyel indult a találkozó. Ezt követően viszont megtorpantak a hazaiak, szinte szó szerint, ugyanis hiányzott a dinamika a támadásaikból, ennek következtében elmaradtak a gólok, s felzárkóztak a lelkes vendégek (22. perc: 7–6). Ezután emberhátrányba került a Loki, ami jót tett a csapatnak, hiszen Garbuz és Kelemen is betalált, amivel meglódult a Lokomotív. A szünetben 14–9-re vezetett a Debrecen.

A kapus gólja

A második játékrészre összekapták magukat a cívisek a saját kapujuk előtt, hibákra kényszerítették a budaörsieket, s a megszerzett labdákból „könnyű” gólokat szereztek. A legnagyobb tapsot Horváth-Pásztor kapta, aki védés után az ellenfél üres kapujába helyezte a játékszert. A különbség egyre nőtt, viszont a debreceni parádé elmaradt, ugyanis elég sok hiba tarkította a játékot. A végén – csattanó gyanánt – a Loki egyik legnagyobb üdvöskéje, Halmai Pálma egy bombagóllal letette a névjegyét a hajdúsági közönség előtt. A DVSC-TVP végül 33–13-ra megnyerte az év utolsó hazai meccsét, Karnik, Garbuz és Kudor 5-5 gólt vállalt a sikerből.

A piros-fehérek két hét múlva a Mosonmagyaróvár ellen, idegenben lépnek pályára.

HBN-BN


DVSC-TVP–BUDAÖRS 33–13 (14–9)

Debrecen, Főnix-csarnok, 1700 néző. V: Haraszti, Nachtmann

DVSC: Víg – Varsányi 3, B. Klikovac 2, KARNIK SZ. 5 (1), Deszpotovics 2, KUDOR 5 (1), Szilágyi Á. 2. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR 1 (kapus), GARBUZ 5, Siska 1 (1), Sirián 1, Kelemen 2, SLAKTA 3, Halmai 1, Marincsák, Tóvizi. Edző: Varga József

BUDAÖRS: Andrási – Földes K. 1, Zsigmond 2, Bárdi 1, Szabadfi 1, Ivanics 4 (3), Kiskartali. Csere: Györkös (kapus), Karalyos 1, Kamuti 1, Szabó A. 1, Németh N., Földes V. 1 Edző: Mihály Attila

Az eredmény alakulása: 14. p.: 7–2. 22. p.: 7–6. 41. p.: 20–10. 57.. p.: 32–12.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3


Mesterszemmel

Varga József: – Nehezen indult, a vége könnyű lett. Az ilyen meccseken is az első perctől lendületesen kell kézilabdázni.Mihály Attila: – Várható volt, hogy fizikailag felőröl minket a DVSC, de sajnos a második félidőben mentálisan feladtuk a meccset, ezért lett ilyen nagy a különbség.

HAON-ÉLŐ – DVSC-TVP vs. Budaörs 33-13 (14-9)
Debrecen – A női kézilabda NB I alapszakaszának tizedik fordulójában a DVSC-TVP a Budaörs együttesét fogadta pénteken 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

hirdetés