Földre rántotta és megrúgta a kalauzt

Püspökladány – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 31 éves gyanúsítottal szemben, aki a gyanú szerint a püspökladányi vasútállomáson bántalmazott egy jegyellenőrt.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. Dezső hajdúszováti lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2014. december 21-én 20 óra körül a püspökladányi vasútállomáson a gyanúsított és családja érvényes menetjegy nélkül akart felszállni a Biharkeresztesre közlekedő személyvonatra. A jegyvizsgáló és a 31 éves férfi között szóváltás alakult ki, mivel az ellenőr nem akarta őket felengedni a vonatra. L. Dezső a veszekedés során a 44 éves sértettet bántalmazta és a vállán lévő szolgálati táskája szíjánál fogva a férfit a földre rántotta és megrúgta. A verekedésről egy közelben tartózkodó férfi telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállították a 31 éves L. Dezsőt, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015. január 28-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –