Negyed évszázada vigyázzák Földes közbiztonságát

Negyed évszázada vigyázzák Földes közbiztonságát
© Fotó: Péter Imre
Földes – Ők szervezték meg első alkalommal az országos polgárőrnapot.

Negyed százada vigyázza Földes közbiztonságát, az éjszakai figyelőszolgálatával és járőrözéssel a helyi polgárőrség. Ebből az alkalomból jubileumot köszöntő ünnepséget rendezett a Karácsony Sándor Művelődési Központban a szervezet a napokban. A polgárőrség helyi vezetői, Krizsán Mihály elnök és Fegyver Imre titkár adtak számot arról a sok ezer órányi közösségi munkájukról, amelynek keretében nemcsak a település lakóinak biztonságérzetét javították, hanem jelentős segítséget adtak a rendőrség bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági munkájához is. A kiváló címmel is elismert polgárőr szervezet 1995-ben a kabai, tetétleni és sápi társszervezeteik közreműködésével Földesen rendezte meg az első országos polgárőrnapot.

A jubiláló polgárőröket az önkormányzat nevében köszöntő Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester mellett a rendőrség, a megyei polgárőr szövetség, a helyi iskola és a Rákóczi Mezőgazdasági Kft. képviselői is méltatták az összetartó közösség tevékenységét.

A jubileumi esten a művészeti iskola tanulói, a Szélrózsa Néptáncegyüttes és a kertbarátok férfi kórusa műsorral köszönte meg a polgárőrök és hozzátartozóik áldozatkész munkáját.

HBN–PIFöldes.
HAON.HU


hirdetés