Március 15. – A történelmi napokra emlékeztek Földesen

Március 15. – A történelmi napokra emlékeztek Földesen
© Fotó: Péter Imre
Földes – A ma már történelemmé vált napokra, az 1848-as szabadságharcban harcolt honvédekre emlékezett a nagyközség lakossága.

A 48-as emlékművön elhelyezett koszorúk sokasága emlékeztet a szabadságharc egykor Földesről bevonult honvédjeire is: Balásy György, Balogh Ádám, Barcsa Sándor, Báthory Gábor, Bojtor Péter, Bereczky Pál, Bíró Áron, Benke Lajos és még negyvenhárom társukra, akik neve beíródott a magyar szabadságharc és Földes történetébe.

fo2

Fotó: Péter Imre

A dicső napokra az Árpád moziban a délelőtti községi ünnepségen Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester emlékezett, majd Nagy Sándorné olvasta fel az egykor Földesről bevonult Karacs József honvéd visszaemlékezését, melyet egykor Sólyom József tanító jegyzett fel. Az ünnepségen a Földesi Karácsony Sándor általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola negyedik évfolyamos tanulói- Balázsi Erzsébet, Feketéné Pécsi Anita, Kakucsiné Kányási Katalin, Szöllősi Edit felkészítő tanárok rendezésében- történelmi emlékműsorral idézték fel a forradalom eseményeit. Az ünnepséget követően a református egyház gyülekezeti termében ünnepi Istentiszteleten Kovács András lelkipásztor emlékezett a túlerővel szemben elbukó, de máig követendő példát adó szabadságharcra.

HBN-Péter Imre

Címkék: ,


Földes.
HAON.HU


hirdetés