Hektáros bozóttűz Debrecenben

Hektáros bozóttűz Debrecenben
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Kedden a debreceni és a hajdúnánási tűzoltóknak is meg kellett küzdeniük egy-egy hektáros területű növényzettűzzel.

Két személygépkocsi érintőlegesen összeütközött tegnap reggel Hajdúböszörményben, a Hunyadi János körút és az Arad utca kereszteződésében, aminek következtében az egyik jármű lakóháznak ütközött. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. A mentősök négy személyt szállítottak kórházba. A beavatkozás idejére teljesen lezárták a kereszteződést.

bh1

Fotó: katasztrófavédelem

Debrecenben, egy Egyetem sugárúti buszmegállóban gyulladt ki egy kisméretű szeméttároló tegnap délután, amit a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltottak el. Ezután a Harsteinkert utcához riasztották őket egy közel egy hektáros avartűzhöz. A lángok lakóházakat is veszélyeztettek. Két gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, majd ott két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Ezen kívül négy további szabadtéri tűzeset történt tegnap Hajdú-Bihar megyében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók Földes és Hajdúszovát között oltották el a háromezer négyzetméteren lángoló nádast. Tiszavasváriban, a Polgári út mentén a hajdúnánási és a tiszavasvári tűzoltók közösen fékeztek meg egy hektáros nádastüzet. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók pedig két alkalommal is kivonultak a tegnap esti órákban a Derecske és Berettyóújfalu közötti területre, ahol előbb egy csatorna partján gyulladt ki a gaz, majd egy százméteres nádas kapott lángra. Egyik eset során sem történt személyi sérülés, sem anyagi kár.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Földes.
HAON.HU


hirdetés