360 fokos videó: százéves verőgéppel dolgozik a földesi kovács

360 fokos videó: százéves verőgéppel dolgozik a földesi kovács
© Fotó: Hírek360
Földes – Újra kalapácsütésektől hangos a Kállay László utca.

2017 szeptemberében kitárta kapuit Földes egyetlen kovácsmesterségét őrző helyszíne, a két jó barát által alapított hobbi kovácsműhely. Aranyi Gyula és Imre Sándor tiszta szívvel és őszinteséggel meséltek arról, hogyan álmodták meg a Sándor udvarában felépült korhű épületet.

Sok évtizede barátságban van a két család. Mondtam papinak, csináljunk egy múzeumot! Valahogy így indult a közös műhely története”

– kezdte Imre Sándor. Beizzította a tüzet és a 100 éves rugós kalapácsot is, közben pedig Gyulával felváltva meséltek, mit látunk a műhelyükben.

ND


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!


Pocsaj - Régi, mondhatni kihalóban lévő mesterséget folytat még ma is Diószegi Lajos, lakatos- és kovácsmester. Az 1933-ban született Lajos bácsit már gyermekkorában a szintén kovács édesapja maga mellé vette műhelyébe, más munka híján ezt tanította fiával. Így 12 évesen már „ütnie kellett a vasa...Földes.
HAON.HU


hirdetés