Fókuszban az utánpótlás: péntektől vasárnapig Főnix Kupa Debrecenben

Fókuszban az utánpótlás: péntektől vasárnapig Főnix Kupa Debrecenben
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – A Balmazújváros UKE – Bp. Honvéd fiú meccsel pénteken 13.30-tól elrajtol hazánk egyik legnagyobb utánpótlás kézilabda tornája, a Főnix Kupa, amely már kilencedik a sorban.

A fiatal tehetségek nyolc cívisvárosi sportcsarnokban, 3 leány és 4 fiú korosztályban versengenek. A legfiatalabbak 9, míg a legidősebbek 13 évesek. A döntőket a Főnix Csarnokban játsszák. A 39 sportszervezet 37 leány és 40 fiú csapatai összesen 205 meccsen lépnek pályára, hogy eldöntsék, ki a legjobb idén a rangos Főnix Kupán.

Közel 1000 ifjú kézilabdázó mutatja meg tudását a három nap során, a rendező, tavaly öt elsőséget begyűjtő Debreceni Sportcentrum-Sportiskola mind a hét korosztályban képviselteti magát.

Olyan neves egyesületek kézisei is versenyeznek városunkban, mint a Győri ETO KC, a Hódmezővásárhely, a Pick Szeged, a Kozármisleny, a Szombathelyi Kézilabda Akadémia, vagy a PLER Budapest, míg megyénkből Hajdúnánásról, Balmazújvárosból és Berettyóújfaluból is érkeznek gyerekek a viadalra.

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap 16.30-tól a Főnix Csarnokban tartjuk.


Helyszínek

Főnix Csarnok, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Gizella utcai sportcsarnok, DVSC UP Monostorpályi úti csarnok, Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ tornaterme, Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Tóth Árpád Gimnázium

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –
hirdetés