Fókuszban a női egészség mindenkor

Akt.:
Fókuszban a női egészség mindenkor
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Az intim területek pH-értéke a nők esetében rendkívül könnyen felborulhat.

A stressz, a menstruáció, a sport hatására a normális értéktől jelentősen eltolódhat, melyet az életkori sajátosságok okozta hormonális változások, így a nővé válás, a terhesség vagy a meno­pauza tovább fokozhat. A nők intim területeinek pH-értéke kortól és hormonszinttől függően 3,5-5,5 között mozog. Ez azonban könnyen megborulhat, így fenntartásához az intim mosakodók segítségére van szükség. A megfelelő kémhatás megőrzése kulcsfontosságú, hiszen a lúgos irányba tolódó pH-érték növeli a bakteriális vagy gombás fertőzések kialakulásának veszélyét, mivel csökken az a Lactobacillus flóra, mely biztosítja azt az enyhén savas környezet, mely meggátolja a nem kívánt kórokozók elszaporodását. Ennek az egyensúlynak a felborulása fogékonyabbá teszi a nőket a fertőzésekkel szemben.

A kismellű nők mindig nagyobb kebleket szeretnének, a nagymellűek pedig kisebbeket. Utóbbiak viszont tudják, milyen hátrányokat jelent a nagy mellbőség. A ruhavásárlás mindig bonyolult. A jó melltartó kritériumai. Kétféle pánt jöhet szóba. A mellek néha önálló életet élnek. ...

Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa az enyhén savas hatású, tejsavakat tartalmazó intim mosakodók napi egyszeri használatát javasolja. A túlzottan gyakori használat esetén ugyanis csökkenhet az intim területek saját védekezőképessége, így nagyobb mértékben vannak kitéve a bakteriális és gombás fertőzések kockázatának. A szakértő a hormonális változásokat és az intim területek eltérő kémhatásait figyelembe véve, az egyes élethelyzetekhez igazodva ajánlja a választást a különböző pH-értékű intim mosakodók közül.

A férfiak folyton arra panaszkodnak, hogy minden nap bizonygatniuk kell a szerelmüket. A nők pedig arra, hogy a pasijuk mást sem akar, csak egyfolytában szexelni. Mi a megoldás? Különös dolog ez: a férfiak ugyanis úgy vannak összerakva, hogy akkor érzik azt, hogy szeretik őket egy kapcsolatban, h...

A cégek ezt felismerve alkották meg és dobták piacra intim mosakodókból álló termékcsaládjaikat, hogy valós alternatívát tudjanak nyújtani a női egészség megőrzésére minden élethelyzetben. Az intim mosakodók között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékektől mentes változat is, melyek alkalmazhatók sportolást követően, menstruáció ideje alatt, a menopauza idején és termékeny nők esetében rendszeres, hétköznapi használatra is.

HBN