Fókuszba került a környezettudatosság

A DE HÖK Környezetvédelmi Bizottságának hatodik Zöld Börzéje
A DE HÖK Környezetvédelmi Bizottságának hatodik Zöld Börzéje - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Zöld Börze olyan szervezeteket hoz közel a hallgatókhoz, akik elhivatottak a környezet iránt.

Közel húsz kiállító mutatta be szakmai tevékenységét a szerdán immár hatodik alkalommal megtartott rendezvényen. A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Aulájában az érdeklődők megismerkedhettek a környezettudatos közlekedéssel, vásárlással, egészséges ételekkel, mindezzel a környezetüket is védhetik.

Régi gondolat

Komlósi István dekán elárulta, a Zöld Campus gondolata tíz évvel ezelőtt indult el, mikor is a Debreceni Egyetemen kialakítottak egy stratégiát, ami mentén azóta is haladnak. Ennek egyik fontos eleme a víz és az energia felhasználás csökkentése. A dékán kiemelte, nagyon örül, hogy ennyi fiatal érdeklődik az esemény iránt, hiszen valószínűleg ennek a korosztálynak lesz a feladata kijavítani azt, amit esetleg a jelenben elrontottak.

di_oko_borze-9

Fotó: Derencsényi István | Kattintásra galéria nyílik

Komlósi István arra kérte a megjelenteket, tegyenek érte, hogy a jövő nemzedékei is normálisan élhessenek a Földön.

Csak igényesen

A DEHÖK Hallgatói Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, Szilágyi Eszter elmondta, ebben az évben két középiskolai osztályt is meghívtak a börzére, hiszen a környezet védelmének igénye lényeges, hogy minél hamarabb kialakuljon a gyerekekben. Az elképzelés az, hogy az interaktív foglalkozások, és bemutatók révén a fiatalokban egyfajta szemléletformálás tudjanak elindítani annak érdekében, hogy ráébredjenek arra, mennyire fontos a jövőnk szempontjából a környezetvédelem és a környezettudatosság.

HBN