Fokozottan ellenőrzik a mozgáskorlátozotti igazolványokat

Fokozottan ellenőrzik a mozgáskorlátozotti igazolványokat
Két napig fokozottan ellenőrzi a közterület-felügyelet a mozgáskorlátozotti igazolványt.

A belvárosban parkoló autók mintegy 30 százalékának az ablakában található a mozgássérülteket megillető kártya, ami díjmentességet jelent, ezért a rendőrök és a közterület-felügyelők igyekeznek kiszürni a jogtalan használókat – mondta el Tőzsér Gyula hatósági osztályvezető szerdai tájékoztatóján.

Három esetben intézkedhetnek

Három esetben intézkedhetnek. Amennyiben lejárt a kártya érvényessége, vagy láthatóan hamisított, illetve akkor is, ha az érvényes kártyával rendelkező autó vezetője nem szállítja az igazolvány tulajdonosát. Ez utóbbi eset is közokirat hamisításnak számít, ami akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel bűntethető, miután a felügyelet feljelentést tesz a rendőrségen.

Fokozott figyelem

Az osztályvezető hozzátette, a korábbi ellenőrzések eredményeként idén már 36 esetben vontak be igazolványokat, és 21 feljelentést tettek a rendőrségen. Mivel a fokozott ellenőrzéseket követő hetekben mindig újra megnő a mozgáskorlátozott-kártyával parkoló autók száma, a felügyelet szerdán és ma ismét nagyobb figyelmet fordít annak ellenőrzésére, hogy a járművezetők jogosan használják-e díjmentesen a zsúfolt várakozóhelyeket. HBN-ÉP