Fokozott rendőri ellenőrzés Hajdúszoboszló közelében

Fokozott rendőri ellenőrzés Hajdúszoboszló közelében
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – A hajdúszoboszlói rendőrök a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása érdekében ellenőrizték a járművezetőket.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak 2017. május 8-án 5 és 9 óra között a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság munkatársai a 4-es számú főúton és Hajdúszoboszló bevezető útjain. A demonstratív jelenlét célja a közúti balesetek megelőzése, valamint a szabályszegések visszaszorítása volt. A rendőrök az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében ittasság-ellenőrzést is végeztek. A rendőrök 72 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, ittasság gyanúja egyetlen sofőrnél sem merült fel. Az elsőbbségi, a világítási és a gépjármű műszaki állapotára vonatkozó szabályok megsértése miatt a rendőrök három gépjárművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 3 sofőrt figyelmeztetésben részesítettek.

A balesetek számának csökkentése érdekében Hajdú-Bihar megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –